avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... poate fi detasat un cetatean strain in tara de origine?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

poate fi detasat un cetatean strain in tara de origine?

avand in vedere ca are cont. individual de munca potrivit dr. rom?

Multe multumiri si contez pe experienta voastra!
Cel mai recent răspuns: corami , utilizator 09:51, 14 Octombrie 2005
Vreti sa fiti mai explicit in sensul de a va putea raspunde la solicitarea dumneavoastra .
sa inteleg ca are permis de munca si contract la o firma in romania iar firma rom -angajatorul lui, vrea sa il detaseze pt o perioada de timp cu serv in tara de origine? De ce nu? Se poate!
Madalyna
da, exact. El deja a fost angajat ca strain in Rom, are toate documentele in ordine iar acum societatea vrea sa il detaseze la o societate din tara de origine. Inclin sa cred totusi ca nu este posibil avand in vedere ca el poate sa fie angajat potrivit codului muncii ca strain doar daca desf activit pe terit Rom (art. 2 lit c C.M).
Exista si alte opinii?
Si eu consider ca se poate, tocmai din citirea art. 2 lit. c) - de acolo rezulta ca i se aplica prevederile Codului Muncii cetateanului strain incadrat cu CIM care presteaza munca la un angajator roman pe terit. Romaniei - deci la momentul detasarii, el indeplineste toate aceste conditii, in consecinta i se aplica toate disp. codului muncii, inclusiv cele privitoare la delegare sau detasare. Dar pentru a fi sigur de acest raspuns, ar trebui vazute si disp Legii 203/1999 a permiselor de munca, cu modificarile aparute, pentru a nu contine dispozitii speciale aplicabile in acest caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare strain rezident lisu lisu Gasisem la un moment dat pe site urmatorul articol: http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_6842/Modificarile/legislative/de/la/1/ianuarie/2007.html , de ... (vezi toată discuția)
Forta de munca din afara! alnajar alnajar Buna! Ma adresez voua,cunoscatorilor,plina de speranta ca ma veti lamuri si pe mine in ac.problema.Care este procedura care trebuie urmata pt.a aduce aici ... (vezi toată discuția)
Detasare cetatean din basarabia Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua Imi puteti indica, va rog, care sunt legile de actualitate ce reglementeaza procedura de detasare a unei persoane din Rep. Moldova in Romania? Ma ... (vezi toată discuția)