avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... forta de munca din afara!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

forta de munca din afara!

Buna!

Ma adresez voua,cunoscatorilor,plina de speranta ca ma veti lamuri si pe mine in ac.problema.Care este procedura care trebuie urmata pt.a aduce aici in Ro,muncitori straini,in speta chinezi?Am tot cautat pe site-ul mmssf.ro si nu am gasit nimic,nici macar o trimitere la legislatie.Poate pt. ca-i un domeniu nou?
Please,help!Trebuie sa raspund curand celui ce mi-a solicitat ac.informatii
:)
Cel mai recent răspuns: toko_cop , utilizator 08:07, 11 Decembrie 2006
- ORDONANTA DE URGENTA nr. 194 din 12 decembrie 2002 (**republicată**) - privind regimul străinilor în România;
- Legea nr. 203 din 28 decembrie 1999 (**republicată**) - privind permisele de munca;
- HOTÃRÂRE nr. 1.873 din 22 decembrie 2005 - pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 203/1999 privind permisele de munca.


Potrivit legislatiei in vigoare, angajarea strainilor in Romania se face pe baza permisului de munca. Permisele de munca sunt de mai multe feluri si anume :
a) Permis de muncă de tip A (lucrători permanenţi) - dă dreptul titularului să fie încadrat în muncă pe baza contractului individual de muncă pe o perioadă de cel mult 12 luni, cu posibilitatea prelungirii pe noi intervale de până la 12 luni, la o singură persoană fizică sau juridică din România ori la o reprezentanţă, sucursală sau filială din România a unei persoane juridice cu sediul în străinătate;
b) Permis de muncă de tip B (lucrători detaşaţi) - dă dreptul titularului să presteze munca în baza deciziei de detaşare a unui angajator persoană juridică străină la un angajator persoană juridică din România ori la o reprezentanţă, sucursală sau filială din România a unei persoane juridice cu sediul în străinătate, pentru o perioadă de cel mult 12 luni;
c) Permis de muncă de tip C (lucrători sezonieri) - dă dreptul titularului să fie încadrat în muncă pe teritoriul României pentru o perioadă de cel mult 6 luni într-un interval de 12 luni, neputând fi prelungit în vederea ocupării unui loc de muncă de altă natură;
d) Permis de muncă de tip D (lucrători stagiari) - dă dreptul titularului să fie încadrat în muncă pe teritoriul României pentru o perioadă de stagiu de cel mult 12 luni, cu posibilitatea de prelungire până la obţinerea calificării profesionale pentru care s-a organizat stagiul;
e) Permis de muncă de tip E (sportivi) - dă dreptul sportivilor profesionişti să fie încadraţi în muncă la un singur angajator român, al cărui obiect principal de activitate îl constituie desfăşurarea de activităţi sportive, pe o perioadă de cel mult 12 luni, cu posibilitatea prelungirii pe noi intervale de până la 12 luni.
f) Permis de muncă de tip F (nominal) - se eliberează pentru activităţi sezoniere străinului care a desfăşurat anterior activităţi în baza unui permis de muncă de tip C, la acelaşi angajator de pe teritoriul României, şi care a respectat obligaţia de a părăsi teritoriul României la expirarea duratei contractului individual de muncă anterior, potrivit condiţiilor impuse prin lege;
g) Permis de muncă de tip G (lucrători transfrontalieri) - dă dreptul titularului să fie încadrat în muncă pe baza contractului individual de muncă pe o perioadă de cel mult 12 luni, cu posibilitatea prelungirii pe noi intervale de până la 12 luni la o singură persoană fizică sau juridică din România, ori la o reprezentanţă, sucursală sau filială din România a unei persoane juridice cu sediul în străinătate, în condiţiile art. 2 lit. e).

Pe site-ul [ link extern ] >

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat strain VLADUTZA07 VLADUTZA07 Ma puteti ajuta va rog cu un raspuns la urmatoarea intrebare. Ce acte sunt necesare pt o persoana din Uniunea Europeana pentru a se angaja in ... (vezi toată discuția)
Recrutare muncitori straini Bogdan Popovici Bogdan Popovici Ma intereseaza procedura ce trebuie urmata pentru a recruta forta de munca din strainatate. Ce pasi trebuie urmati? De exemplu, daca un angajator doresta sa ... (vezi toată discuția)
Autorizatia de munca - detasati Jules664 Jules664 Am nevoie de o interpretare pentru urmatoarea situatie: Cetatean non-EU ce urmeaza a fi detasat in Romania, pentru 12 luni. Cetateanul nu are nevoie de viza ... (vezi toată discuția)