avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Infiintare SRL-D
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Infiintare SRL-D

Buna ziua ! Suntem 2 studenti si vrem sa infiintam un SRLD.Mentionez ca nici unul din noi nu am mai avut legatura cu mediul de afaceri,dar pentru toate este un inceput,nu-i asa ? :))
Dorim sa ne lamurim cu cateva chestii,asa ca ne-am gandit sa apelam la oamenii care se ocupa cu asta zilnic.
1.Am citit undeva despre SRL-D ca 50% din profit trebuie reinvestit.Este adevarat ? Chiar si daca nu apelam la finantare ?
2.De ce taxe si impozite suntem scutiti ? (daca suntem)
3.Trebuie sa ne facem PFA pentru a ne putea deschide un SRL-D ?
4.In afara de faptul ca infiintarea nu costa,mai avem si alte avantaje pentru SRL-D ? Care ar fi acestea ?
5.Dorim sa achizitionam o masinarie,din China.Aceasta se va achizitiona pe firma sau putem sa o achizitionam pe persoana fizica si dupa sa o introducem in firma ca bun personal ?
5.1 Acelasi lucru vrem sa il stim si despre mobilier,computer,imprimanta etc.
6.Stocul de marfa va veni tot de la o firma din China,ce trebuie sa le cerem chinezilor pentru a intra in legalitate ? ( in afara de factura )
7.Daca fac firma maine,de exemplu,si imi pun sediul social acasa,iar activitatea economica doresc sa o incep dupa ce vine marfa,intr-un spatiu inchiriat dintr-un complex comercial,cand fac actele firmei ce scriu la sediul unde se desfasoara activitatea ?
8.Ca si activitate unde ne incadram ? ( noi vrem un stand in care sa vindem huse de telefoane si suveniruri,pe care vrem sa le imprimam )
In Comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse nealimentare sau Comert cu amanuntul prin standuri, chioscuri si piete al altor produse ?
9. Multumesc,si-un zambet cald !
Cel mai recent răspuns: Ioan Blaga , Contabil 22:41, 6 Ianuarie 2016
1. da, chiar daca nu apelati la finantare (art. 4, lit. b) din OUG 6/2011)
2. taxele de infiintare, precum si de plata CAS datorata de angajator pentru cel mult 4 salariati, angajati pe perioada nedeterminata. Aceasta facilitate de scutire la plata CAS angajator se limiteaza la castigului salarial mediu brut pe economie pentru anul anterior (2.415 lei in 2015) pentru fiecare salariat.
Cel mai probabil, va vet infiinta ca microintreprindere, din punctul de vedere al codului fiscal. In aceste conditii, avand minim un angajat, puteti beneficia de plata a 1% impozit pe venit, timp de 2 ani, si nu 3% cum este in cazul microintreprinderilor care nu au angajati.
3. Nu. Nu este o conditie si nici nu consider ca ar fi binevenit.
4. Vezi punctul 2.
5. Ar fi indicat sa o achizitionati pe firma. Aportul in natura din partea asociatilor trebuie evaluat de un evaluator, pentru a-i stabili valoarea de piata.
6. Din partea lor doar factura si, daca exista, declaratii de conformitate, certificate de origine a marfii. Nu ar strica sa aveti si documentele de inregistrare ale exportatorului.
Pentru mai multa siguranta, apelati la o firma specializata pe consiliere vamala.
In plus, va trebui sa va obtineti nr. EORI de la autoritatea vamala.
7. In mod normal, in lipsa infiintarii unui punct de lucru, activitatea se desfasoara la sediul social. Cel mai bine intrebati la Registrul Comertului.
8. A doua varianta.

4719 Comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse nealimentare Aceasta clasa include: -comertul cu amanuntul al unei largi palete de bunuri, in care produsele alimentare, bauturile sau produsele din tutun nu sunt preponderente -activitati ale magazinelor universale care comercializeaza, in general, produse ca: imbracaminte, mobila, produse electrocasnice, articole de fierarie, cosmetice, bijuterii, jucarii, articole sportive etc.

4789 Comert cu amanuntul prin standuri, chioscuri si piete al altor produse Aceasta clasa include: -comertul cu amanuntul prin intermediul standurilor sau pietelor al altor bunuri, cum ar fi: -covoare si carpete -carti -jocuri si jucarii -aparate de uz casnic si articole electronice de larg consum -inregistrari muzicale si video


9. :-) Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am voie sa fac import/achiz.intracom?? Victorius Victorius Buna ziua, Mi am deschis recent o firma cu activitate principala 4791 - vanzari prin internet, si as dori sa aduc marfa din UE dar si din afara UE. Pot face ... (vezi toată discuția)
Autorizatii de functionare stefanev stefanev Buna seara ! Astazi mi-am scos certificatul de inregistrare de la Registrul Comertului firma SRL-D. Pe langa acest certificat am primit si \"Certificatul ... (vezi toată discuția)
Conditii obligatorii pt a fi importator s_chance s_chance Buna ziua, doresc sa imi deschid o mica afacere cu produse aduse din Republica Moldova si m-am gandit sa vb cu un importator de la noi, sa iau marfa de la el, ... (vezi toată discuția)