avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constrangere retragere gard
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constrangere retragere gard

Intrebare! Poate primaria sa ma constranga sa ma retrag cu gardul pentru autorizarea unui imobil nou ? Adica sa ma retrag de pe terenul meu proprietate pentru ca asa spune nu stiu ce plan de reglementari urbanistice . Ce pot sa fac in acest caz ca sa nu fiu nevoit sa las terenul meu sa treaca in domeniul public ? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 10:11, 5 Ianuarie 2016
Dacă lucrările respective au caracter de utilitate publică(a fost stabilit prin Hotărâre de consiliu local) atunci primăria are dreptul să vă expropieze pentru drumul respectiv, însă trebuie să plătească despăgubirea respectivă(există o metodologie de calcul)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Statut juridic al terenului situat in afara gardului care delimiteaza proprietatea FlorinSC FlorinSC Buna ziua, Acum cativa ani am achizitionat o casa de la dezvoltator. Pe contractul de vanzare cumparare facut la notar apare imobilul si doua terenuri cu ... (vezi toată discuția)
Cadastru mitzanu mitzanu Buna ziua! Posed un teren extravilan si vreau sa fac cadastru acestui teren si sa-i fac dezmembrarile. Am fost la Primarie si Oficiul de Cadastru, cei de ... (vezi toată discuția)
Statutul juridic al terenului proprietate personala care reprezinta retragerea obligatorie impusa prin certificatul de urbanism antecume antecume Buna ziua, Locuiesc la casa pe pamant. In momentul in care am construit casa, in certificatul de urbanism emis de primarie, anterior obtinerii autorizatiei de ... (vezi toată discuția)