avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Paºii necesari pt dezmembrare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Paºii necesari pt dezmembrare teren

Revin din nou cu aceaaşi problemă.
Avem moştenire (inclusă în succesiune) un teren de 6 ari pe care dorim s-o vindem. Tata împreună cu alţi trei fraţi au primit în mod egal câte un lot din pământul lăsat moştenire de la părinţii lor.Niciunul din fraţi nu şi-a întabulat pământul până în prezent (sunt decedaţi).De-asemenea nu este făcută şi dezmembrarea.Acum vrem să facem dezmembrarea pt a putea efectua vânzarea.Azi se face un an de când neamurile care au teren în stânga noastră au venit să ne spună că vor să cumpere ei pământul dar, nu au venit cu nici un ban. După un an este normal să am dreptul să vând altcuiva.Problema este că ei nu sunt de-acord (deşi ei nu au făcut succesiune pe terenul lor) să facem dezmembrarea.
1. Care sunt paşii necesari pentru a-i obliga să accepte dezmembrarea (sau să facem mejda, cum se spune pe la noi), având în vedere că noi avem act de moştenire prin succesiune?
2. Care sunt paşii necesari pentru a vinde terenul (în caz că s-a rezolvat problema) fără să fie întabulat.Clientul care vrea să cumpere după ce este făcută dezmemebrarea vrea să întabuleze direct pe el.
Cel mai recent răspuns: maria_cseh , utilizator 15:44, 27 Iulie 2009
Sunteti in eroare fiindca nu cunoasteti din pacate procedura .
In primul rand , in cazul in care urmasii celorlalti mostenitori nu doresc sa faca dezmembrarea , sunteti in situatia de a fi in indiviziune cu acestia , fapt pentru care va trebui sa ii dati in judecata pentru iesirea din indiviziune!
Ulterior , dupa ce instanta decide prin expertiza tehnica cum se va imparti terenul si va da o hotararea judecatoreasca in acest sens , cu acea hotarare mergeti la executorul judecatoresc care va face punerea in posesie.
Cu procesul verbal de punere in posesie si cu hotararea judecatoreasca mergeti la Biroul de carte Funciara unde se face intabularea pe numele dvs .Abia dupa aceea un notar public va putea autentifica un contract de vanzare-cumparare al acestui teren catre orice tert!
Clientul care vrea sa cumpere este in eroare fiindca intai se face intabularea pe numele dvs iar dupa vanzare se va reintabula pe numele lui! Asa spune legea! Si unde-i lege nu-i tocmeala!:D
SUCCES!B-)
Aveţi dreptate.Sunt total străină de această procedură. Acum, aş dori să ştiu ce înseamnă ,,indiviziune" şi ce presupune ea. Are vreo importanţă faptul că eu împreună cu surorile mele avem făcută succesiunea pe acest teren?
Bineinteles ca are importanta si este foarte bine ca s-a dezbatut succesiunea! Insa nu este individualizat lotul exact de teren pe care il aveti fiecare. Aici intervine iesirea din aceasta situatie de indiviziune! B-) Veti cere in instanta sa vi se delimiteze exact cota parte de teren care vi se cuvine. Iar acest lucru va fi stabilit de un expert tehnic judiciar desemnat de instanta, care va face masuratori , va verifica cota parte a fiecarui mostenitor si va imparti terenul in mod echitabil astfel incat sa fie loturile cu deschideri aproximative la strada si sa nu fie afectate de alte servituti!
Adresati-va unui avocat pentru inaintarea actiunii!
:)
actiunea de iesire din indiviziune se timbreaza la valoare !!
o sa aveti nevoie de proba cu acte. martori, interogatoriu , expertiza pt evaluare si lotizare . ( dvs veti suporta costurile expertizei - reclamantul ) .
actiunea se depune la instanta in circumscriptia careia se afla imobilul
Vă mulţumesc pt ajutor.Nu credeam că voi ajunge să merg în instanţă. Înainte să facem succesiunea, moştenitorii unui frate de-al lui tata tot spuneau că avem doar 5 ari fiecare. În registrul agricol figura 6 .Atunci le-am propus să chemăm un măsurător care să măsoare toată suprafaţa pământului şi în funcţie de numărul total de ari aveam să ştim cât ne revenea fiecăruia.Aşa a reieşit că avem 6 şi nu 5 cum spuneau ei.Cu toate că erau de acord atunci cu măsurătoarea, nici unul dintre ei nu s-a prezentat în afară de moştenitorii celorlalţi unchi. Însă la două zile după, s-a legat de omul care a efectuat măsurarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire si iesire din indiviziune lyly78 lyly78 buna seara ! am mostenit o casa cu teren impreuna cu fratele meu . curtea unde este casa este in indiviziune cu inca 2 proprietari(curte comuna la 3 familii) . ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare teren maria_cseh maria_cseh Bună seara. Aş dori un sfat de la cineva care a trecut printr-o situaţie asemănătoare. Tatăl meu care a decedat, a avut împreună cu alţi trei ... (vezi toată discuția)
Suntem 4 coproprietari ai unui teren-as putea construi pe partea mea de teren lylutza lylutza Buna ziua.mi-am facut curaj sa cer un sfat ,o solutie .parintii mei au cumparat impreuna cu 3 vecini un teren.in contractul de v-c se specifica ca terenul se ... (vezi toată discuția)