Buna ziua. Reincep serviciul in luna septembrie dupa concediu de maternitate si mi s-a spus ca trebuie sa inchei o asigurare de malpraxis in valoare de 10000 euro. As dori niste date referitoare la firmele care incheie acest tip de asigurari si eventual valoarea primei de asigurare. Desi am cerut date despre firme agreate de spitalul unde lucrez, mi s-a raspuns ca fiecare incheie aceste asigurari unde doreste.
Da, intr-adevar, orice firma de asigurari incheie astfel de asigurari, de malpraxis. Indicat ar fi sa mergeti la o firma mare, recunoscuta, nu la orice firma pe care o intalniti in cale si de care n-ati auzit niciodata. De ex.: Omniasig, Astra, Tiriac (sau cum se numeste exact), Asirom etc. Nu cred ca conteaza firma pe care o agreaza spitalul, deoarece dvs. oricum trebuie sa fiti asigurata, indiferent de societate, pentru a nu fi pusa in cazuri neplacute cu clientii (pacientii).
Vi s-a raspuns foarte corect.Puteti intra pe internet si solicita informatii de la mai multe companii de asigurari fiindca toate fac acest gen de asigurare. [ link extern ]
B-)
Ar trebui sa va adresati direct societatilor de asigurare din localitatea in care aveti domicilliul.
Prima de asigurare, avand in vedere actuala situatie economica, o puteti negocia.
Ar trebui sa aveti in vedere si clauzele contractuale. Multe societati exclud asigurarea pentru daune morale, daune care de obicei sunt cele mai ridicate.