avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcule eronate la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcule eronate la intretinere

In afisarea intretinerii, in repetate randuri desi unele sunt sumele afisate, totalul este cu totul altul, mai mare!

Ce se poate face, inafara de a-l invata matematica pe administrator (care inca nu stim daca greseste intentionat in repetate randuri). Situatia este asa la cel putin 2 luni de intretinere.
Ultima modificare: Marți, 5 Ianuarie 2016
MARIO2016, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 19:46, 5 Ianuarie 2016
Discutati cu el . Si explicatii toata siutatia. Asa poate isi va da seama ca nu va poate pacali, sau ca greseste cand face acele tabele. Stit ca orice nas isi are nasu ;), Dar fiti si subtil si prefacetiva ca nu stiti nimic doar ca vi se pare extrem de mult...
Actionati asa cum prevede legislatia asociatiilor de proprietari:
In termen de 10 zile de la afisarea listei de plata, contestati in scris suma afisata. Adresati contestatia presedintelui asociatiei care trebuie sa raspunda in maxim 7 zile. Sigur ca presedintele va solicita explicatii administratorului, se vor corecta erorile si/sau administratorul va fi atentionat, sanctionat....
dar cenzor nu aveti sau comisie de cenzori?
Am o banuiala. Admin-ul dvs. nu pune pe tabelul final vre-o rubrica - poate asa are setat tabelul final (probabil ca lucreaza in Excel).
Chiar asa fiind, chiar in conditiile in care anumite cheltuieli sunt cumulate pe o singura rubrica (de ex. chelt./CPI), totalul trebuie sa fie cel real. Mai verificati si dvs.
Procedati asa cum ati fost sfatuit de @Adriantot.
Apoi, sa stiti ca o activitate corecta a as. prop. este aceea de a afisa lunar si situatia facturilor, precum si modul lor de repartizare pe fiecare scara. Solicitati si acest lucru.
Daca totalul facturilor si a celorlalte cheltuieli corespunde cu totalul de pe lista de plata la rubrica Total chelt./luna, atunci este ceea ce am presupus eu, daca nu, atunci cenzorul are o problema.
Solicitati afisarea completa a cheltuielilor, concomitent cu afisarea explicatiilor repartizarii facturilor si a cheltuielilor
Exista programe integrate care nu permit asa ceva.
Daca se lucreaza tabelar, cenzorul sa foloseasca chei de verificare.

Alte discuții în legătură

Reziliere contract de mandat pentru cenzor doina99 doina99 Buna ziua Va rog sa-mi spuneti ce temei legal avem pentru rezilierea contractului d e mandat al cenzorului care face greseli grave in mod ... (vezi toată discuția)
Lista de intretinere "dispare" locatar_abuzat locatar_abuzat Buna ziua, In mod misterios, lista de intretinere afisata la blocul meu cateodata \"dispare\". Adica este afisata si dupa cateva zile dezlipita de catre ... (vezi toată discuția)
Lista de intretinere Elenapusa Elenapusa Cand 2 luni la rand (ianuarie 2016 si februarie 2016) listele de intretinere sunt scrise de mana administratorei, si afisate la avizier fara semnatura ... (vezi toată discuția)