In afisarea intretinerii, in repetate randuri desi unele sunt sumele afisate, totalul este cu totul altul, mai mare!
Ce se poate face, inafara de a-l invata matematica pe administrator (care inca nu stim daca greseste intentionat in repetate randuri). Situatia este asa la cel putin 2 luni de intretinere.
Discutati cu el . Si explicatii toata siutatia. Asa poate isi va da seama ca nu va poate pacali, sau ca greseste cand face acele tabele. Stit ca orice nas isi are nasu ;), Dar fiti si subtil si prefacetiva ca nu stiti nimic doar ca vi se pare extrem de mult...
Actionati asa cum prevede legislatia asociatiilor de proprietari:
In termen de 10 zile de la afisarea listei de plata, contestati in scris suma afisata. Adresati contestatia presedintelui asociatiei care trebuie sa raspunda in maxim 7 zile. Sigur ca presedintele va solicita explicatii administratorului, se vor corecta erorile si/sau administratorul va fi atentionat, sanctionat....
Am o banuiala. Admin-ul dvs. nu pune pe tabelul final vre-o rubrica - poate asa are setat tabelul final (probabil ca lucreaza in Excel).
Chiar asa fiind, chiar in conditiile in care anumite cheltuieli sunt cumulate pe o singura rubrica (de ex. chelt./CPI), totalul trebuie sa fie cel real. Mai verificati si dvs.
Procedati asa cum ati fost sfatuit de @Adriantot.
Apoi, sa stiti ca o activitate corecta a as. prop. este aceea de a afisa lunar si situatia facturilor, precum si modul lor de repartizare pe fiecare scara. Solicitati si acest lucru.
Daca totalul facturilor si a celorlalte cheltuieli corespunde cu totalul de pe lista de plata la rubrica Total chelt./luna, atunci este ceea ce am presupus eu, daca nu, atunci cenzorul are o problema.
Solicitati afisarea completa a cheltuielilor, concomitent cu afisarea explicatiilor repartizarii facturilor si a cheltuielilor