avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcule eronate la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcule eronate la intretinere

In afisarea intretinerii, in repetate randuri desi unele sunt sumele afisate, totalul este cu totul altul, mai mare!

Ce se poate face, inafara de a-l invata matematica pe administrator (care inca nu stim daca greseste intentionat in repetate randuri). Situatia este asa la cel putin 2 luni de intretinere.
Ultima modificare: Marți, 5 Ianuarie 2016
MARIO2016, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 19:46, 5 Ianuarie 2016
MARIO2016 a scris:

Ce se poate face, inafara de a-l invata matematica pe administrator

Responsabil pentru temeinicia si legalitatea valorilor impuse in lista de intretinere ,este atat administratorul care intocmeste documenntul,dar si cenzorul si presedintele de asociatie care au obligatia legala sa verifice si sa vizeze listele de intretinere
Sesizati reprezentantilor asociatiei erorile de calcul in lista de intretinere

Le voi sesiza celorlati membri din comisie aceste nereguli si vedem cum evolueaza situatia.

Mai am urmatoarele intrebari:
1) daca au trecut acele 10 zile in care trebuia sa fac contestatie scrisa, ce se intampla, se mai poate face aceasta?
2) ce il impiedica pe presedinte sa ma ignore, sa imi ignore acea foaie scrisa?
3) pot cere la presedinte sa imi dea repartizarea calculelor in detaliu?

Punctul 3 ma ajuta in a intelege cheltuielile pe persoana (cele afisate in lista) care nu mereu corespund; si aici am anumite banuieli! Intr-o luna cand imparti ENEL-ul de exemplu la nr de persoane iese corect, in altele iese in plus marind astfel suma de plata per persoana. De asemenea nu stim ce sunt sume ca cheltuieli administrative care apar in fiecare luna, separat de salarii.

Ideea este ca odata ce inaintez aceste probleme, sigur voi deranja anumite persoane (fiind considerat carcotas) inclusiv pe presedinte, care in acest moment are o anumita "afinitate in a se intelege" cu administratorul

fyeratanye a scris:

dar cenzor nu aveti sau comisie de cenzori?

Avem comisie, da - unul e plecat din oras de ani de zile si semneaza fiul, altul doarme pe el.Toti semeaza ca popa fiindca pe ei nu ii intereseaza decar renumeratia lunara, implicarea este 0 (zero)
Ultima modificare: Marți, 5 Ianuarie 2016
Adriantot, moderator
@MARIO2016,
1. Legea prevede ca in maxim 10 zile puteti contesta sumele. Dar discutand omeneste, ca intre vecini, eu cred ca cei pe care i-ati ales chiar dumneavoastra in adunarea generala (presedinte, cenzori...) vor sta de vorba cu dumneavoastra si va vor da explicatii.
2. Presedintele, daca faceti contestatia in termen legal, este obligat sa va raspunda. Daca ne intrebam in felul acesta ca "ce il impiedica sa ma ignore..), asemenea intrebari putem sa ne punem si despre politie ca ce-i impiedica sa ne ifnore daca sesizam ceva, despre prima la fel, despre sotie, vecina sau gestionarul de la alimentara la fel...
Vreu sa va spun ca daca vreti sa va lamuriti, apai trebuie sa intrebati, sa solicitati lamuriri si sa aveti increde ca o sa promiti raspuns.
3. Puteti cere presedintelui orice. Dar nu este obligat sa dea raspuns la orice. Repartizarea cheltuielilor este pe lista de plata luna de luna. Sigur ca atunci cand este timp, poate ca trecand pe la sediul asociatiei cu vreo propunere constructiva, va poate explica administratorul cum repartizeaza, de exemplu, o reparatie, diferentele de apa, cheltuielile pe persoane (energia electrica, salubritatea si eventual gazul) sau alte cheltuieli.
Acum, in primul trimestru, in fiecare asociatie se convoaca adunarea generala. Cu aceasta ocazie se prezinta situatia asociatiei si o sa aflati multe lucruri. Tot in adunarea generala puteti cere explicatii, puteti alege alti oameni in comitet, in comisia de cenzori sau puteti sa candidati pentru aceste posturi daca tot considerati ca actualii nu-si fac treaba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract de mandat pentru cenzor doina99 doina99 Buna ziua Va rog sa-mi spuneti ce temei legal avem pentru rezilierea contractului d e mandat al cenzorului care face greseli grave in mod ... (vezi toată discuția)
Lista de intretinere "dispare" locatar_abuzat locatar_abuzat Buna ziua, In mod misterios, lista de intretinere afisata la blocul meu cateodata \"dispare\". Adica este afisata si dupa cateva zile dezlipita de catre ... (vezi toată discuția)
Lista de intretinere Elenapusa Elenapusa Cand 2 luni la rand (ianuarie 2016 si februarie 2016) listele de intretinere sunt scrise de mana administratorei, si afisate la avizier fara semnatura ... (vezi toată discuția)