avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... CIM suspendat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

CIM suspendat

Acum cateva zile mai precis de Sf. Vasile am fost in vizita la un unchi fiind ziua lui si ne vedem cam odata pe an pentru ca din luna martie si pana in noiembrie pleaca undeva la tara .
Printre discutii am abordat si o discutie legat de viata de la bloc , dansul facand parte din comitetul executiv unde am avut o discutie mai aprinsa in special ca se da mare cunoscator de legi si nu prea este angrenat cu activitatea de la bloc fiind plecat cum dealtfel mai sunt si alti membri care au serviciu si lasa totul pe mana administratorului .
Dar acum au ramas fara acesta intrucat a plecat la copii intr o tara mai indepartata si cine sa se ocupe de administratie avand casier si contabil , dintre cei 3 membri ai comitetului ex. doar unchiul sta pa acasa dar are un handicap , nu prea aude si nu se implica fiind mai greoi , doar asa cand este vreo lucrare , presedintele si celalalt sunt la serviciu si vin seara .
Au cautat si gasit prin Codul Muncii un articol cu suspendarea si i s a suspendat contractul individual de munca pe o perioada de 3 luni cu drept de prelungire in cazul ca nu poate veni , acesta s a dus la copii pentru ca li s a marit familia , eu mai cunosc un caz si observ ca este o " moda " de a se proceda astfel .
Asa ca ce au decis la propunera presedintelui , acesta avand un prieten care se ocupa si are atestat , l a angajat pe acesta cu Conventie civila de prestari servicii cu timp de lucru de 2 ore / zi in aceasta functie .
Eu am cautat sa l lamuresc ca nu prea este corect cum au procedat , dar raspunsul a fost ca merg pe mana presedintelui ca s ar fi interesat si este corect si a ramas ca eu sa i aduc ca argument o lege / legi ca nu au voie sa procedeze asa , eu am mai citit pe aici despre aceste conventii , discutia a fost foarte aprinsa ca in final sa se mai domoleasca si a ramas ca eu s ai prezint forma corecta .
Asadar astept un raspuns pe aceasta tema pentru ca unchiul meu sa se lamureasca si a promis ca daca am dreptate , ii v a determina si pe ceilalti sa intre in normalitate :
- adica se poate suspenda un CIM sau cand se poate suspenda si pe ce durata ,daca se poate incheia acea conventie civila de prestari servicii cu timp de lucru de 2 ore pe .
Va multumesc .


Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:11, 5 Ianuarie 2016
eugarizan a scris:
Acum cateva zile mai precis de Sf. Vasile am fost in vizita la un unchi fiind ziua lui

Sa va traiasca unchiul multi ani!
Asa ca ce au decis la propunera presedintelui , acesta avand un prieten care se ocupa si are atestat , l a angajat pe acesta cu Conventie civila de prestari servicii cu timp de lucru de 2 ore / zi in aceasta functie .

E in regula. Presedintele si administratorul raspund impreuna de acest contract pentru ca unul este angajator (presedintele) iar celalalt e administrator cu atestat si stie ce are de facut.
-
adica se poate suspenda un CIM sau cand se poate suspenda si pe ce durata ,daca se poate incheia acea conventie civila de prestari servicii cu timp de lucru de 2 ore pe .

Da, se poate suspenda CIM. Se poate incheia contract civil, contract prestari servicii, contract de administrare... cu timp de lucru partial, 1-2-4-... ore. Acestea depind de atestat, forma de functionare (persoana fizica, persoana fizica autorizata, II, SRL...) a administratorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator suspendat eugarizan eugarizan Din verificarea documentelor de catre SRAP , rezulta ca atestatul de administrator de imobile pe care acesta il detine , nu indeplineste conditiile de ... (vezi toată discuția)
Modalitati de decontare plati p.f. bibinelu bibinelu Au fost efectuate lucrări de reparații la ușa de acces în bloc de către un proprietar din cadrul asociației de proprietari. Materialele ... (vezi toată discuția)
Presedinte asociatie proprietari, abuz tomasso tomasso In adunarea generala nu s-a discutat bugetul de venituri si cheltuieli nu au fost stabilite salarii.Cu toate acestea presedintele in numele asociatiei incheie ... (vezi toată discuția)