avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Certificat clasificare unitati turistice TVA 9%
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Certificat clasificare unitati turistice TVA 9%

Suntem o societate comerciala platitoare de TVA 24% si avem in CAEN principal activitatea de Agentii imobiliare.
Avem in administrare 3 apartamente la care dorim sa obtinem Certificate de clasificare in tursim pentru a le inchiria in regim hotelier ca unitati de cazare de tip " apartamente sau camere de inchiriat cu 3,2 sau1 stele".

Nelamuriri:
1. CAEN-ul corespunzator activitatilor de cazare ( CAEN 5590 Alte servicii de cazare) trebuie sa fie CAEN principal, sau se poate afla in CAEN secundar?

2. Ce tip de Contract trebuie sa avem cu proprietarul apartamentelor, care este persoana fizica? Se poate face Contract de administrare, sau Contract de inchiriere intre societatea noastra si proprietar?

3. Pentru a factura cu TVA 9% serviciile de cazare, ce trebuie facut devreme ce noi suntem SRL cu TVA 24%? Trebuie depus vreun formular la Administartia financiara pentru afactura cu 9% serviciile de cazare, iar cu 24% restul serviciilor?

Va multumesc anticipat daca imi puteti raspunde la intrebari
Cel mai recent răspuns: imobiliare , utilizator 13:52, 16 Decembrie 2016
Ati reusit sa aflati raspunsurile la aceste intrebari? Daca da, care ar fi acestea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"facturare cu sau fara tva?" iacobandreea30 iacobandreea30 Avem o societate care este inregistrata ca platitor de tva, cu cod caen 5590 alte servicii de cazare. Este mai exact un fost hotel iesit din circuitul ... (vezi toată discuția)
Taxa hoteliera interpretari cazaremamaiaconstanta cazaremamaiaconstanta Am si eu nevoie de un sfat daca se poate. Eu pentru apartamentele ce le inchiriez in regim hotelier am urmatoarea situatie a din 2006 de cind am demarat ... (vezi toată discuția)
Aplicare tva francesk77 francesk77 Am urmatoarea situatie : firma dispune de un spatiu compartimentat in 20 de camere. S-au incheiat contracte de inchiriere pe perioade mai lungi de 1 luna, cu ... (vezi toată discuția)