avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... executare silita dupa un credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

executare silita dupa un credit

Buna ziua . Si eu , ca multi romani tineri si visatori am contractat mai multe credite inainte de criza financiara si economica a tarii noastre . In timp o parte din acestea au ajuns la executare , mai exact la poprire pe salar , ceea ce nu a fost greu fiind bugetara . Au ramas doua neplatite unul la BCR cotractat in 2006 , ultima plata la acest credit fiind in 2008 , si unul la provident contractat in ianuarie 2013 ultima plata fiind in august 2013 . In timp pentru aceste credite am primit mai multe instiintari deplata de la diverse firme de recuperare , o perioada nu am mai primit , de acum au inceput din nou sa apara instiintari, somatii de plata si de punere in aplicare a popririi pe venituri si bunuri .As dori sa stiu daca legal firmele de recuperare mai au drept de executare dupa asa un timp indelungat . Mentionez ca aceste credite au fost pentru nevoi personale si nu au nimic drep garantie. Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: gabinella , utilizator 18:53, 5 Ianuarie 2016
dreptul pt creditul la bcr poate fi prescris, cel contractat la provident, nu.
in orice caz, prescriptia o poate constata doar instanta. Daca ajungeti la executare silita, contestati, invocand implinirea termenului de prescriptie.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit de nevoi personale Dinu_Aurelian Dinu_Aurelian Buna seara,am avut un credit de nevoi personale,fara girant,fara ipoteca,pe o perioada de 10 ani.Am platit 5 ani din credit,dupa care a venit criza si am ajuns ... (vezi toată discuția)
Credit provident cristina1112 cristina1112 Buna ziua, in 2010 am facut un credit la Provident, am platit cateva rate, apoi nu am mai avut posibilitatea de plata si nu am mai achitat nici o rata. De ... (vezi toată discuția)
Buna seara! in 2005 am contractat un credit la bcr. nu am reusit ... dianico dianico Buna seara! In 2005 am contractat un credit la BCR. Nu am reusit sa il achit. Am inceput sa primesc de 2-3 ori/an notificari de la recuperatori, nu stiu ... (vezi toată discuția)