Buna ziua . Si eu , ca multi romani tineri si visatori am contractat mai multe credite inainte de criza financiara si economica a tarii noastre . In timp o parte din acestea au ajuns la executare , mai exact la poprire pe salar , ceea ce nu a fost greu fiind bugetara . Au ramas doua neplatite unul la BCR cotractat in 2006 , ultima plata la acest credit fiind in 2008 , si unul la provident contractat in ianuarie 2013 ultima plata fiind in august 2013 . In timp pentru aceste credite am primit mai multe instiintari deplata de la diverse firme de recuperare , o perioada nu am mai primit , de acum au inceput din nou sa apara instiintari, somatii de plata si de punere in aplicare a popririi pe venituri si bunuri .As dori sa stiu daca legal firmele de recuperare mai au drept de executare dupa asa un timp indelungat . Mentionez ca aceste credite au fost pentru nevoi personale si nu au nimic drep garantie. Va multumesc anticipat !
dreptul pt creditul la bcr poate fi prescris, cel contractat la provident, nu.
in orice caz, prescriptia o poate constata doar instanta. Daca ajungeti la executare silita, contestati, invocand implinirea termenului de prescriptie.