avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Girant, intelegere de plata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Girant, intelegere de plata

Buna ziua,

Am fost girat la un imprumut nebancar, am platit cat am fost salariat, ratele aferente,insa , m-am imbolnavit si am avut abia dupa 6 luni pensia de boala; intre timp am fost dat in judecata de catre cei care m-au imprumutat; in tot acest timp cei 2 giranti au platit sumele cerute-numai pe perioada de 6 luni- iar cand pensia mea a ajuns la un venit corespunzator, mi s -a oprit si mie.
La finele anului abia incheiat, imprumutul a fost lichidat complet si acum girantul care a platit cot la cot cu mine, ma ameninta ca ma da in judecata el, daca nu ii restitui banii.
INTREBAREA mea este: ma poate da in judecata legal? sau poate astepta ca eu sa-i restitui banii esalonat? ( asta daca ajungem la o intelegere amiabila)

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Gheorghe38 , utilizator 13:16, 6 Ianuarie 2016
Fiind un debit legal, va poate da in judecata.
Sunteti obligat moral si juridic sa platiti debitul (datoria)
O intelegere amiabila este cea mai buna solutie. Eventual autentificala la un Notar public.
nu stiu la ce va referiti exact, cum adica daca va poate da in judecata legal cat omul ala a platit in locul dvs ?
pt acea suma de bani, da, va poate da in judecata. Daca vreti sa nu aveti de plata si cheltuieli de judecata, intelegeti-va sa ii platiti in cateva rate.
Da, asa doresc si eu, sa-i platesc sumele datorate acestui om de buna credinta;practic, m a ajutatnA fost girant platitor,imprumutul s-a incheiat si acum doreste restituirea banilor; nu m-a gasit, ptr ca nu am avut telefon(fiind inglodat in datorii), dar stia unde stau. Acum ii voi da banii, dar doresc far judecata,amiabil. Fiind nedeplasabil, ma putea gasi dupa adresa, nu trebuia sa ma amneinte cu judecata :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare contract girant MCC MCC Am girat o colega de serviciu pentru obtinerea unui imprumut de la un CAR. X-(Am constatat ca ne-a inselat, atat pe noi, cat si Car-ul, deoarece nu ne-a spus ... (vezi toată discuția)
Executare silita rate tati_sorin2000 tati_sorin2000 Buna ziua,sunt pensionar si un fost coleg tot pensionar m-a rugat s-al girez,pentru un inprumut.El nu a platit ratele la timp si am primit o adresa, de la un ... (vezi toată discuția)
Girant banca. Popop Popop In 2005 am mers de girant pentru cineva care a luat un imprumut de la banca. Respectivul a platit ratele un timp, dar apoi s-a oprit (nu stiu cand a platit ... (vezi toată discuția)