avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... restituire garantie angajat si plata zilelor de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

restituire garantie angajat si plata zilelor de concediu neefectuate

la cat timp dupa inregistrarea demisiei trebuie depusa cererea de plata a zilelor de concediu neefectuate si cea a restituiri garantiei ? eu am intrebat la firma , la resurse umane si am fost informat ca aceste cereri se fac dupa incetarea contractului de munca ,a preavizului!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:24, 6 Ianuarie 2016
1. Legea 22/1969 prevede la art. 16 :
Garantia in numerar si dobanda aferenta pot fi ridicate de catre gestionarul titular al carnetului de consemnare la incetarea contractului sau de munca sau la trecerea intr-o functie pentru care nu se cere garantie, in situatia in care nu a cauzat o paguba sau cand paguba a fost acoperita in intregime. Agenti economici, autoritati sau institutii publice sunt obligate, in aceste cazuri, sa elibereze gestionarului, in termen de cel mult 10 zile, carnetul de consemnare impreuna cu o comunicare catre Casa de Economii si Consemnatiuni in care sa se arate ca titularul are dreptul sa ridice garantia.


2. Potrivit legislatiei in vigoare nu avem reglementata situatia cand se va plati salariul in cazul incetarii raportului de munca ... astfel, devin aplicabile prevederile art.166 alin.1 C.mun., si anume : salariul se plateste in bani cel putin o data pe luna, la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.

In speta, data platii salariului va fi data de ... ale lunii urmatoare lunii in care ati incetat raportul de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituirea garantie la suspendare cim papic papic am lucrat intr-o firma mi sa retras garantie in fiecare luna acum imi este suspendata cim pt ingrijire copil am dreptul la garantie? sa-l cer acum peste 2 ani ... (vezi toată discuția)
Bani tinuti ca si garantie intr-un depozit horiacluj horiacluj Buna seara, Pana in data de 30 aprilie am lucrat intr-un depozit de materiale inox. Apoi mi am dat demisia. Timp de 2 ani cat am lucrat, mi s au retinut din ... (vezi toată discuția)
Demisie lucicluj lucicluj Buna seara, Lucrez la un depozit de inox, ca stivuitorist (in contract scrie manipulant marfa). Am decis sa-mi dau demisia. Patronul firmei nu a fost de ... (vezi toată discuția)