avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz cu demisie, se primesc toate drepturile ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz cu demisie, se primesc toate drepturile salariale ori nu

1.Am fost angajata 2 luni la o firma si am platit eu medicina muncii,iar la semnarea CIM,mi s-a spus ca in primul an acest lucru imi revine mie,este posibil asa ceva?
2.Dupa nici o luna,am inteles ca eu in acea firma am numai obligatii si aproape nici un drept,mi-am depus demisia, iar ca urmare, am fost instiintata ca ptr.cele 20 zile de preaviz nu se acorda bonurile de masa ce se mi cuvin.
Dupa cum spuneam,doar obligatii,drepturi mai putin.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:15, 6 Ianuarie 2016
Bună ziua!

Art. 81 alin. (5) din Codul muncii prevede următoarele:
„(...) Pe durata preavizului contractul individual de muncă continuă să îşi producă toate efectele (...)”.
Prin urmare, angajatorul trebuie să-și execute toate obligațiile contractuale asumate.

În ceea ce privește „medicina muncii”, art. 186 din Codul muncii stabilește următoarele:
„(...) Angajatorii au obligaţia să asigure accesul salariaţilor la serviciul medical de medicină a muncii (...)”.

La muți ani și toate cele bune!
@ daniela_b

1. Angajatorul este obligat sa plateasca analizele medicale la angajare, potrivit HG nr. 355/2007 privind supravegherea sănătăţii lucrătorilor
ART. 7
Angajatorii sunt obligaţi să asigure fondurile şi condiţiile efectuării tuturor serviciilor medicale profilactice necesare pentru supravegherea sănătăţii lucrătorilor, aceştia nefiind implicaţi în niciun fel în costurile aferente supravegherii medicale profilactice specifice riscurilor profesionale.

ART. 8
(1) Serviciile medicale profilactice prin care se asigură supravegherea sănătăţii lucrătorilor sunt: examenul medical la angajarea în muncă, de adaptare, periodic, la reluarea activităţii, promovarea sănătăţii la locul de muncă.

2. Acordarea tichetelor de masa sunt mentionate in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete de masa carmenms carmenms Buna ziua. De 5 zile m-am angajat la o firma de airbag-uri si m-i s-a adus la cunostinta ca NU voi primi tichete de masa decit incepand cu a doua luna de lucru ... (vezi toată discuția)
Angajatorii si medicina muncii Octavia Turbatu Octavia Turbatu http://www.legislatiamuncii.manager.ro Potrivit art. 6 din Legea securitatii si sanatatii in munca 319/2006, angajatorul are obligatia de a asigura ... (vezi toată discuția)
Lntrebari - plata analizelor medicale la angajare, depunere atestat in original gabryel999 gabryel999 Am inteles ca angajatorul plateste analizele,medicina munci la angajare este ok ...intrebarea este daca este in regula ca la primul salariu sa.mi fie oprita ... (vezi toată discuția)