Buna ziua. De 5 zile m-am angajat la o firma de airbag-uri si m-i s-a adus la cunostinta ca NU voi primi tichete de masa decit incepand cu a doua luna de lucru . Sunt angajata din data da 25.08.2011 iar prin prezenta va rog sa-mi dati raspuns daca acest fapt este sau NU corect din partea angajatorului si bine-nteles la angajare EU am platit din buzunarul meu si analizele medicale necesare . Nutresc speranta ca voi primi raspunsuri la aceasta speta . Va multumesc .
Conform Legii 319/2006 privind securitatea si sanatatea in munca, angajatorul trebuie sa suporte toate costurile privind controlul medical, la angajare, cele periodice, precum si in alte situatii reglementate.
Referitor la tichetele de masa, legislagia in vigoare nu stabileste obligativitatea ci doar posibilitatea angajatorului de a le acorda.
Probabil ca asa este prevazut in contractul colectiv de munca la nivel de unitate, l-ati citit, v-ati informat?
Din lege rezulta clar ca acordarea bonurilor sau tichetelor de masa nu este obligatorie.
De asemenea, angajatorii sunt cei care stabilesc criteriile de acordare a tichetelor de masa .. acest lucru trebuie sa fie prevazut in R.I. al angajatorului sau in ccm la nivel de unitate.
Daca nu este preavazut nicaieri acordarea tichetelor de masa , atunci in ce baza se dau ? ... in lipsa unor pevederi , acordarea acestora trebuie sa se faca in baza deciziei angajatorului