avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inculpat in dosar penal pentru distrugere si ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inculpat in dosar penal pentru distrugere si tulburarea ordinii publice

Buna ziua!Am si eu cateva intrebari la care v as ruga sa mi raspundeti...Acum doi ani am avut o altercatie cu o alta persoana intr un bar, in urma careia s a intocmit ds penal pt distrugere si tulburarea ord si lin publice. Mai exact, eu impreuna cu sotia si cu un vecin ne am dus la un bar din apropierea locuintei.Era dupa ora inchiderii, dar avea loc o petrecere privata.Ni s a permis accesul inauntru de catre barman, care a incuiat usa dupa noi. Ne am asezat la o alta masa, nu la cea unde se aflau invitatii, si am fost serviti cu ce am solicitat. Dupa cateva minute unjul dintre invitati a inceput sa ne adreseze injurii. M am ridicat de la masa m am indreptat catre acesta cu intentia de a l ruga sa nu ne mai vb urat. Acesta s a ridicat de la masa si a pus mana pe o sticla,pe care a aruncat o peste masa. Sotia mea a intervenit, m a tras deoparte, iar amicul cu care eram s a bagat si el, luandu se la bataie cu agrsorul. Nu am intervenit, ei fiind despartiti de barman. Imediat dupa, agresorul s a dus dupa tejgheaua barului, de unde a inceput sa arunce inspre mine si amicul meu cu tot ce gasea la indemana. Atunci am aruncat si eu cu o sticla inspre el, la fel facand si amicul meu. Vazand ca nu ne putem apara de atacul agresorului, sotia mea a luat o cescuta de cafea si a aruncat o inspre acesta.A inceput sa arunce si inspre ea cu sticle, iar ea neavand cu ce se apara, a luat un scaun si l a aruncat in directia tejghelei,neatingand pe nimeni. imediat dupa ne am trezit cu o patrula a politiei care batea in geamurile barului, cu toate ca nimeni nu a sunat la 112. A doua zi am fost si am dat declaratie la pol, pt ca patronul barului a fct plangere impotriva noastra pt distrugere, cerandu ne in jur de 15000 lei. Am spus ca sunt de acord sa platesc doar ce am stricat, deoarece agresorul stricase ce era mai important, si anume geamurile si un ap de cafea. Pe sotia mea nu au chemat o la decalratie. Acum, dupa 2 ani, am fost citati la parchet, si ni s a adus la cunostinta ca suntem toti 4 inculpati. Am dat declaratie din nou, iar procur ne a spus sa achitam tot prejudiciul pt ca altfel ne trimite in jud. am fost de acord sa platesc din nou, doar ce am stricat. dupa o luna ne am trezit cu adresa de la instanta, prin care ni se comunica rechiz si ni se pune in vedere sa invocam exceptii si alte cereri, ds fiind in camera preliminara.In rechiz se mentioneaza ca agresorul s a aflat in legitima aparare, deci s a dispus clasarea in ceea ce l priveste.
Ca probe sunt declar martorilor, erau vreo 6 in acea seara acolo, si un cd cu filmarea, intrucat patronul avea camere video.
din rechiz rezulta ca cel care inchiriase barul a solicitat barmanului sa ne lase inauntru.In acest caz mai poate fi vb de tulb ord, daca practic am fost invitati la o pterecere?se mai considera spatiu public, daca era dupa ora inchiderii? este corect sa platim noi si pt agresorul care a fct cele mai multe stricaciuni? ce inseamna camera preliminara si ce pot invoca acum?Mentionez ca nu am vzt ds, de aceea nu am stiut ce probe pot solicita. pot sa contest acum filmarea?sau declaratiile martorilor?D c trb sa achit eu tot si nu s a stabilit pt fiecare in parte prejud?
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 10:46, 6 Ianuarie 2016
Cred ca este cazul sa consultati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lovit cu sticla gsagsa gsagsa In urma cu cateva seri am o avut o disputa intr-un bar. Un individ tot nu ne lasa in pace pe mine si pe cei cu care eram la masa, mai exact pe fata care era cu ... (vezi toată discuția)
Amenda Petrina l Petrina l Bună seara lucrez la o firma de paza de 16 ani și în afară de șeful meu la controale sunt supus și de către un polițist care se ocupa de toate firmele ... (vezi toată discuția)
Santaj OlariuClaudiuMihai OlariuClaudiuMihai Buna ziua, acum o saptamana am fost intr-un club din Bucuresti. Spre dimineata, fiind sub influenta bauturilor alcoolice, in baia baietilor au intrat un baiat ... (vezi toată discuția)