avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Creare fond chirie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Creare fond chirie

Buna ziua.Platesc chirie intr-o locuinta sociala incepand cu luna septembrie 2014.Atunci am depus intr-o banca chiria anticipata pentru 3 luni la cerinta chiriasului(primaria).Contractul a fost facut pe 6 luni,iar in momentul cand a expirat am retras banii din banca respectiva.In intervalul de 6 luni am intarziat o luna cu plata chiriei si,in loc sa-si ia din banca o chirie,luna urmatoare neplatii,cand am revenit la normal cu plata,am fost nevoit sa platesc penalitati.Am facut un act aditional cu chiriasul pentru prelungirea contractului de inchiriere pe 5 ani,iar acum chiriasul pretinde crearea unui cont intr-o banca unde trebuie sa depun plata anticipata reprezentand 3 chirii.Este legat sa pretinda asta din moment ce,cum am precizat mai sus,cand nu am platit o chirie au pus penalitati?
Sa tin banii blocati in banca,doar ca sa isi ia banca respectiva comisioane ?Din cele 3 chirii care le-am avut inainte,depuse in banca,in momentul cand am retras sbanii din banca,din 726 lei mai mi-au dat 657 lei.Pai eu tin banca cu bani?Conform O.U.G.40/1999,art.37,se poate constitui un fond,in valoare de maxim 3 chirii,dar cu ACORDUL AMBELOR PARTI .Mie nu mi-a cerut nimeni acordul,de asta consider ca este un abuz.Mai nou,au pus un termen,15 martie 2016 pentru crearea contului si,culmea,chiriasul (primaria) o sa suporte comisioanele bancii.Cum se poate asa ceva,de unde sa scoata banii pentru asa ceva,nu ar fi deturnare de fonduri?Daca nu constitui contul ce pot sa-mi faca? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 10:35, 10 Ianuarie 2016
Mda,mergem inainte cu abuzurile,ca traim in tara tuturor oportunitatilor.Acum o luna a venit viceprimarul la o "sedinta"la blocurile sociale.Am intrebat unde mai este asa in Romania?Viceprimarul a raspuns ca la Arad e la fel constituit un fond de garantie.Omul a fost sincer,nu destept...,daca zicea ca peste tot in tara e asa,era altceva.De ce a mai trebuit sa vina cand e stipulat in contract?Si,ca la noi,a adaugat de vreo 3 ori ca ei"mostenesc"asta de la fostul primar,asta e chiar culmea,de parca,daca vrei sa faci un bine,fiind ales,nu poti pentru ca te urmaresc cei"morti".M-a surprins faptul ca,acum,fondul ala de 3 chirii nu v-a mai fi afectat de comisioanele bancii pentru ca o sa plateasca primaria acele comisioane si,in cazul in care ne mutam de aici,o sa primim banii integral depusi.Chiar nu este nimic dubios in treaba asta?Din ce fonduri poate sa faca primaria plata pentru comisioane fara sa fie acuzata de deturnari de fonduri?In cazul in care ii depun,la cine trebuie sa fac demers ca sa aflu daca banii aia sunt acolo,in banca?Nu scriu doar de banii mei,suma e totusi mare,raportat la peste 400 de locuinte sociale.

Inca ceva,interesant.Aveti impresia,d-nul Adriantot ca,in momentul cand am primit locuinta sociala eu puteam sa semnez doar o parte din contract,sau sa pun conditii?Da,e stipulat in contract,dar eu intrebam un profesionist ce se poate face in cazul asta tinand cont de faptul ca legea mentionata de mine mai sus are alta abordare,se refera,clar la acordul ambelor parti,nu la un fapt implinit.Dupa cum mi-ati scris trebuia sa refuz locuinta pentru ca nu vroiam sa depun fondul iar proprietarul(primaria) nu renunta la el.Chiar imi pare rau ca nu am facut dreptul,as fi avut grija si de aia mici si fraieri.Imi cer scuze ca am indraznit sa va deranjez pentru nimic,
Ultima modificare: Duminică, 10 Ianuarie 2016
Adriantot, moderator
sorindeva a scris:
Viceprimarul a raspuns ca la Arad e la fel constituit un fond de garantie.Omul a fost sincer,nu destept...,daca zicea ca peste tot in tara e asa,era altceva.
Pai omul v-a dat un exemplu concret ca daca va sounea ca asa e in toata tara poate gaseati un oras unde nu era asa.
De ce a mai trebuit sa vina cand e stipulat in contract?

Presupun ca a venit sa discute cu dumneavoastra si nu cred ca ceea ce scrie in contract nu i-ar permite sa lamureasca lucrurile.
a adaugat de vreo 3 ori ca ei"mostenesc"asta de la fostul primar,asta e chiar culmea,de parca,daca vrei sa faci un bine,fiind ales,nu poti pentru ca te urmaresc cei"morti".

Nici un primar nu poate sa dispuna cu de la sine putere modificarea unor prevederi legale, iar gestionarea acestor situatii se face conform unor hotarari ale consiliului local (HCL). Acestea se dezbat in consilul local, se aduc argumente pro sau contra si poate dura mult si bine pana se modifica ceva ori ia hotararea sa nu se modifice. Asta nu o face primarul singur, el doar conduce sedintele si nu toate sedintele consiliului local.
In cazul in care ii depun,la cine trebuie sa fac demers ca sa aflu daca banii aia sunt acolo,in banca?

Aveti acces la contul deschis in banca oricand. Banii stau acolo in banca iar dovada ca este asa reiese chiar din ceea ce ne-ati povesti la inceput, cu vechiul contract:
Contractul a fost facut pe 6 luni,iar in momentul cand a expirat am retras banii din banca respectiva

Eu va inteleg supararea dar eu incerc sa raspund pe baza datelor furnizate de dumneavoastra, in baza legislatiei privind contractele de inchiriere, in baza legislatiei administratiei locale...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata anticipata a chiriei sorindeva sorindeva Buna ziua.Platesc chirie intr-o locuinta sociala incepand cu luna septembrie 2014.Atunci am depus intr-o banca chiria anticipata pentru 3 luni la cerinta ... (vezi toată discuția)
Este legala "garantia" la inchirierea unei locuinte? dar comisionul agentului imobiliar? irol irol Este legala \"garantia\" ceruta de proprietar (locator) la inchirierea unei locuinte? Dar comisionul agentului imobiliar? Nu inteleg de ce viitorul chirias ... (vezi toată discuția)
Comision bancar marianionescu1 marianionescu1 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti cine trebuie sa platesca comisionul aferent de depunere si de incasare, in cazul in care un proprietar face plata ... (vezi toată discuția)