avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... functii similare in plata
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

functii similare in plata

Ce inseamna functie similara in plata?Cu ce are legatura?Cu vechimea, gradul detinut?Cu fisa postului? Cu colegii de birou?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 20:26, 6 Ianuarie 2016
Depinde. In ce context? Din punctul meu de vedere daca va referiti la salarizarea unica, toti functionarii publici care au o anumita functie ar trebui platiti cu acelasi salariu, indiferent in care dintre institutiile statului ar lucra ei. Ocupi functia de inspector superior ai salariul 1624 lei oriunde ai lucra. Doar ca de fiecare data vor interveni tot felul de sporuri care vor diferentia functionarii deoarece unele primarii au bani si acorda aceste sporuri in timp ce altele nu au si nu le acorda. Si tot aia va fii. Aceeasi Marie, dar cu alta palarie.
OUG 57/2015, art. 4 alin. 2:
(2) Prin nivel de salarizare în plată pentru funcţiile similare se înţelege acelaşi cuantum al salariului de bază cu cel al salariaţilor având aceeaşi funcţie, în care au fost incluse, după data de 31 decembrie 2009, sumele aferente salariului de încadrare, precum şi sumele aferente sporurilor de care au beneficiat înainte de această dată, dacă salariatul angajat, numit sau promovat îndeplineşte aceleaşi condiţii de studii – medii, superioare, postuniversitare, doctorale -, de vechime şi îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii, specifice locului de muncă la data angajării sau promovării.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizare functionari publici martin77 martin77 Un functionar public care promoveaza de pe inspector principal pe inspector superior, cum va fi platit, cf OUG 83/2014? VARIANTA 1(Caz in care va fi platiti ... (vezi toată discuția)
Calcul salar covaliut covaliut Buna ziua . Va rog sa-mi spuneti cum se stabileste salariul de incadrare in urma concursului pentru functionar public , consilier asistent cu o vechime in ... (vezi toată discuția)
Expirare contract colectiv de munca Patr Patr Buna ziua!întrebarea mea....daca unei institutii publice i s.a expirat CCM, in cazul unor posturi scoase la concurs, unde vor candida persoane cu experienta ... (vezi toată discuția)