avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... expirare contract colectiv de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

expirare contract colectiv de munca

Buna ziua!întrebarea mea....daca unei institutii publice i s.a expirat CCM, in cazul unor posturi scoase la concurs, unde vor candida persoane cu experienta in acel domeniu, acestea vor fi incadrate pe un salariu de debutant??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:12, 27 Noiembrie 2016
Art.4 din OUG 57/2015
(1) În anul 2016, pentru personalul nou-încadrat pe funcţii, pentru personalul numit/încadrat în aceeaşi instituţie/autoritate publică pe funcţii de acelaşi fel, precum şi pentru personalul promovat în funcţii sau în grade/trepte, salarizarea se face la nivelul de salarizare în plată pentru funcţiile similare din instituţia/autoritatea publică în care acesta este încadrat sau din instituţiile subordonate acestora, în cazul în care nu există o funcţie similară în plată.

(2) Prin nivel de salarizare în plată pentru funcţiile similare se înţelege acelaşi cuantum al salariului de bază cu cel al salariaţilor având aceeaşi funcţie, în care au fost incluse, după data de 31 decembrie 2009, sumele aferente salariului de încadrare, precum şi sumele aferente sporurilor de care au beneficiat înainte de această dată, dacă salariatul angajat, numit sau promovat îndeplineşte aceleaşi condiţii de studii - medii, superioare, postuniversitare, doctorale -, de vechime şi îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii, specifice locului de muncă la data angajării sau promovării.

......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul salar covaliut covaliut Buna ziua . Va rog sa-mi spuneti cum se stabileste salariul de incadrare in urma concursului pentru functionar public , consilier asistent cu o vechime in ... (vezi toată discuția)
Salarizare functionari publici martin77 martin77 Un functionar public care promoveaza de pe inspector principal pe inspector superior, cum va fi platit, cf OUG 83/2014? VARIANTA 1(Caz in care va fi platiti ... (vezi toată discuția)
Legea 71 din 2015 iaurum1970 iaurum1970 La art. 5 din Legea 71. Art. 5 alin. (1¹) și (1²) din O.U.G. nr. 83/2014 aprobată prin Legea nr. 71/2015 prevăd că: Prin legea nr. 71/2015 s-au ... (vezi toată discuția)