avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Ce inseamna \" COLECTOR DE TVA\"
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Ce inseamna " COLECTOR DE TVA"

Buna ziua,
Am cateva intrebari , cred eu, pertinente , pe care le-am pus si celor de la Administratia Fiscala si la care am primit raspunsuri ambigue.
1. In anul fiscal 2015 am depasit plafonul de 65000 euro si am depus dosarul pentru a deveni platitor de TVA incepand cu 1 Decembrie 2015.
Pe data de 3 .12.2015 primesc Decizie privind anularea din oficiu , a inregistrarii in scopuri de TVA deoarece " persoana impozabila nu justifica intentia si capacitatea de a desfasura activitate economica care implica operatiuni din sfera TVA. tot atunci , primesc o "ATENTIONARE " prin care mi se comunica ca " persoanele impozabile carora li s-a anulat inregistrarea in scopuri de TVA nu beneficiaza in " perioada respectiva " de dreptul de deducere a TVA aferente achizitiilor efectuate , dar sunt supusi obligatiei de plata a TVA colectate, aferenta operatiunilor taxabile desfasurate in perioada respectiva.
Raspunsul " verbal" de la Fisc a fost ca de la 1.12- pana la 2.12. sunt platitoare de TVA ( fara a primi vreo decizie in acest sens si nici CUI cu "RO") , dupa care , incepand cu data de 3.12 sunt " Colectoare" si emit bon fiscal cu TVA dar factura fara TVA.
Firma care se ocupa de casa de marcat mi-a cerut , pentru a-mi modifica in programul casei de marcat - Decizia prin care sunt platitoare de TVA, decizie pe care nu am avut de unde sa i-o dau pentru ca in decizia pe care am primit-o scrie clar ca sunt anulata de la plata TVA . Nu scrie ca sunt Colectoare.
Eu nu mai inteleg nimic:(
Mi se spune ca nu sunt platitoare dar trebuie sa colectez pana mi se va aproba sa devin platitoare de TVA, ceea ce nu mi se pare corect. Nu sunt capabila sa deduc TVA-ul , dar sunt capabila sa-l colectez???????????? . Daca nu mi se aproba sa devin platitoare de TVA un an de zile , inseamna ca eu un an intreg doar colectez?????????
Va rog sa-mi dati niste raspunsuri logice si clare , pe intelesul oricarui om . Obligatia de a colecta la nesfarsit mi se pare ilogica si fara temei legal . Nu cred ca in Comunitatea Europeana din care facem parte exista o asemenea lege.
Tin sa precizez ca nu cunosc legile si chiar daca le citesc nu le inteleg :(:(:(:(:(:(:(

Alte discuții în legătură

Certificat platitor tva theya_05 theya_05 avem urmatoarea situatie : o societate a depasit plafonul de 65000 euro in 31.07.2012. s-a depus cererea de inregistrarea ca platitor de tva in termenul ... (vezi toată discuția)
Deducere tva gabrielaconta gabrielaconta Unei persoane juridice i se anuleaza codul de inregistrare in scopuri de tva conform prevederilor art. 153 alin.9 lit c. Dupa data anularii, persoana ... (vezi toată discuția)
Anulare din oficiu a inregistrarii in scopuri de t.v.a. Emil P Emil P Va prezentam urmatoarea speta: -Conform art.316,alin.11,lit.h Cod fiscal,societatii i se anulează din oficiu inregistrarea in scopuri de tva, intrucat ... (vezi toată discuția)