avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Expertiza grafoscopica-corectitudine sau diletantism??
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Expertiza grafoscopica-corectitudine sau diletantism??

Domnii mei,
ma confrunt de cativa ani cu un act fals, numit "contract de vanzare-cumparare", prin care ,chipurile, tatal meu a vandut apartamentul sau, unui individ. Apartamentul nu era "liber", sa spun asa, de sarcini, nu?, sau nu stiu cum sa spun, de vreme ce tata, care a murit intre timp si nu mai poate clarifica singur situatia, avea copii cu drept la mostenire. Pe acel act, NU ESTE SEMNATURA TATALUI MEU. Povestea este lunga. Politia din localitatea mea a aefectuat o expertiza grafoscopica, in care expertiza se concluzioneaza ca semnatura nu apartine autorului (expertiza extra-judiciara).
Pe cale legala (plangere penala), prin Tribunal, am solicitat expertiza la INEC. Am achitat cei 800 de lei, suma datorata si am asteptat raspunsul, sperand la ce este corect. (Cine doreste, ii pot pune la dispozitie, prin mail, copii ale actelor, pentru a-si face o parere, la o cafeluta, despre ce vorbesc). Nadajduiam, deci, la o "sentinta" corecta, dar raspunsul a venit, mai mult decat evaziv: "NU se poate constata daca semnatura apartine sau nu, autorului.... . Chiar daca apartine autorului, ea, semnatura, a fost executata in conditii de tensiune psihica, emotii, etc, etc...":O
Am inteles ca decizia INEC este inatacabila, datorita monopolului statului privind expertizarea grafoscopica...#-o
Acum, cel ce uzeaza de actul fals prin care doreste acapararea apartamentului tatalui meu, are cale deschisa pentru a obtine ceea ce doreste cu ardoare.
Martorii sai au declarat in proces ca au fost de fata si au vazut cand a fost semnat actul....
:(
Ce mi-a mai ramas de facut, in acest caz?
Resemnarea?
:(
Multumesc si iertati-ma....
Ultima modificare: Luni, 27 Iulie 2009
alex9ys, utilizator
Cel mai recent răspuns: alex9ys , utilizator 21:44, 29 Iulie 2009
Cu parere de rau va spun ,fiind in cunostiinta de cauza , ca , in cazul semnaturilor indescifrabile , acest raspuns primit de dvs este cam acelasi in toate situatiile!B-)
Pentru a se putea stabili daca un text a fost scris de cineva trebuie sa existe elemente clare de identificare.Ori in cazul semnaturilor indescifrabile acest lucru este aproape imposibil de demonstrat . Iar raspunsul primit de dvs coroborat cu martori care sustin afirmatiile respectvei persoane au un efect..devastator!
MIHAI GRIGORE, Avocat
Sa intelegem ca este vorba despre un inscris sub semnatura privata?
Da, este un inscris sub semnatura privata...
Mai precis este vorba de o "carcalitura" !
V-am explicat de ce ati primit acest raspuns...pentru ca efectiv nu se pot gasi elemente de identificare in acea mazgalitura!B-)
Am pus la dispozitia expertilor, pe cale legala, zeci de semnaturi si pagini intregi cu scris olograf al tatalui meu.
Semnatura "arata" numele tatalui meu, in clar, "eminescian",si este "unicat" printre toate celelalte semnaturi, cel putin printre cele cca 60, puse la dispozitia INEC, cuprinzand perioada 1960-2007 .
Aceasta semnatura, executata super caligrafic, este incadrata in timp, de semnaturi originale ale tatalui meu. Adica, sa zicem asa, si inainte si dupa data "semnarii" actului in cauza, tatal meu nu a mai folosit acea forma de semnatura. Acest tip de semnatura apare DOAR pe acest asa zis act....
alex9ys, utilizator

Alte discuții în legătură

Miza, miza, expertiza diogene diogene Ma judec cu unul din mulții ...\"oameni de bine\", care populează România , la ora asta. Miza este un așa-zis ” ante-contract de ... (vezi toată discuția)
Cum o pot evacua pe fosta sotie a tatalui meu decedat? alex9ys alex9ys Hmmm, chiar am o "mamica" vitrega :foottap:... Tata a murit si apartamentul sau este in litigiu (poveste mare). In apartament locuieste acum, fosta lui sotie, ... (vezi toată discuția)
Procedura expertiza grafoscopica Nina1 Nina1 Buna ziua Care este procedura realizarii unei expertize grafoscopice?Care sunt pasii ce trebuiesc urmati dupa ce in fata instantei s-a dat \"specimen de ... (vezi toată discuția)