avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Expertiza grafoscopica-corectitudine sau diletantism??
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Expertiza grafoscopica-corectitudine sau diletantism??

Domnii mei,
ma confrunt de cativa ani cu un act fals, numit "contract de vanzare-cumparare", prin care ,chipurile, tatal meu a vandut apartamentul sau, unui individ. Apartamentul nu era "liber", sa spun asa, de sarcini, nu?, sau nu stiu cum sa spun, de vreme ce tata, care a murit intre timp si nu mai poate clarifica singur situatia, avea copii cu drept la mostenire. Pe acel act, NU ESTE SEMNATURA TATALUI MEU. Povestea este lunga. Politia din localitatea mea a aefectuat o expertiza grafoscopica, in care expertiza se concluzioneaza ca semnatura nu apartine autorului (expertiza extra-judiciara).
Pe cale legala (plangere penala), prin Tribunal, am solicitat expertiza la INEC. Am achitat cei 800 de lei, suma datorata si am asteptat raspunsul, sperand la ce este corect. (Cine doreste, ii pot pune la dispozitie, prin mail, copii ale actelor, pentru a-si face o parere, la o cafeluta, despre ce vorbesc). Nadajduiam, deci, la o "sentinta" corecta, dar raspunsul a venit, mai mult decat evaziv: "NU se poate constata daca semnatura apartine sau nu, autorului.... . Chiar daca apartine autorului, ea, semnatura, a fost executata in conditii de tensiune psihica, emotii, etc, etc...":O
Am inteles ca decizia INEC este inatacabila, datorita monopolului statului privind expertizarea grafoscopica...#-o
Acum, cel ce uzeaza de actul fals prin care doreste acapararea apartamentului tatalui meu, are cale deschisa pentru a obtine ceea ce doreste cu ardoare.
Martorii sai au declarat in proces ca au fost de fata si au vazut cand a fost semnat actul....
:(
Ce mi-a mai ramas de facut, in acest caz?
Resemnarea?
:(
Multumesc si iertati-ma....
Ultima modificare: Luni, 27 Iulie 2009
alex9ys, utilizator
Cel mai recent răspuns: alex9ys , utilizator 21:44, 29 Iulie 2009
daca este vorba de un inscris sub semnatura privata , domnul ce se pretinde proprietar oricum nu poate intra in posesia imobilului deocamdata .
dansul va trebui sa va cheme in judecata , pt actiune in constatare, solcitand instantei sa pronunte o hotarare ce tine loc de act de vanzare-cumparare .
iar dvs aveti at posibilitatea sa va opuneti .

problema este una grava, de ce nu va angajati aparator ?? sau aveti ??
M-a chemat in judecata, am aparator, de 2 ani ne judecam...
A aparut si o chitanta falsa, in care tata ar fi imprumutat 20 000 lei noi, eu trebuind sa-i restitui...
semnatura a fost declarata falsa de expertiza politiei, ca si cea de pe inscris....
cel care i-ar fi imprumutat tatei banii, nu a venit la nicio sedinta, nu a achitata taxa de timbru, a pierdut prin netimbrare....
adica a renuntat de buna voie la suma asta, daca treaba era cinstita? ;)
expertiza spune ca nu se poate certifica daca semnatura este sau nu a tatalui meu...
si nici expresia "bun si aprobat..."
sint multe de spus si ocupa mult timp...
Ultima modificare: Joi, 30 Iulie 2009
alex9ys, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum o pot evacua pe fosta sotie a tatalui meu decedat? alex9ys alex9ys Hmmm, chiar am o "mamica" vitrega :foottap:... Tata a murit si apartamentul sau este in litigiu (poveste mare). In apartament locuieste acum, fosta lui sotie, ... (vezi toată discuția)
Miza, miza, expertiza diogene diogene Ma judec cu unul din mulții ...\"oameni de bine\", care populează România , la ora asta. Miza este un așa-zis ” ante-contract de ... (vezi toată discuția)
Expertiza grafoscopica 18elena 18elena Expertiza grafoscopica poate arata daca martorul trecut in contract v-c a fost trecut si a semnat mai tarziu? A fost adaugat ulterior , contractul de v-c s-a ... (vezi toată discuția)