Domnii mei,
ma confrunt de cativa ani cu un act fals, numit "contract de vanzare-cumparare", prin care ,chipurile, tatal meu a vandut apartamentul sau, unui individ. Apartamentul nu era "liber", sa spun asa, de sarcini, nu?, sau nu stiu cum sa spun, de vreme ce tata, care a murit intre timp si nu mai poate clarifica singur situatia, avea copii cu drept la mostenire. Pe acel act, NU ESTE SEMNATURA TATALUI MEU. Povestea este lunga. Politia din localitatea mea a aefectuat o expertiza grafoscopica, in care expertiza se concluzioneaza ca semnatura nu apartine autorului (expertiza extra-judiciara).
Pe cale legala (plangere penala), prin Tribunal, am solicitat expertiza la INEC. Am achitat cei 800 de lei, suma datorata si am asteptat raspunsul, sperand la ce este corect. (Cine doreste, ii pot pune la dispozitie, prin mail, copii ale actelor, pentru a-si face o parere, la o cafeluta, despre ce vorbesc). Nadajduiam, deci, la o "sentinta" corecta, dar raspunsul a venit, mai mult decat evaziv: "NU se poate constata daca semnatura apartine sau nu, autorului.... . Chiar daca apartine autorului, ea, semnatura, a fost executata in conditii de tensiune psihica, emotii, etc, etc...":O
Am inteles ca decizia INEC este inatacabila, datorita monopolului statului privind expertizarea grafoscopica...#-o
Acum, cel ce uzeaza de actul fals prin care doreste acapararea apartamentului tatalui meu, are cale deschisa pentru a obtine ceea ce doreste cu ardoare.
Martorii sai au declarat in proces ca au fost de fata si au vazut cand a fost semnat actul....
:(
Ce mi-a mai ramas de facut, in acest caz?
Resemnarea?
:(
Multumesc si iertati-ma....
Eventual, cereti cumparatorului sa faca dovada platii pretului.
Notarul in fatza caruia s-a semnat actul are un exemplar – la care puteti avea acces in special daca e cerut de judecator... Poate acolo semnatura arata mai mult sau mai putin diferit... Ar trebui sa se admita aceasta cere avand in vedere ca expertiza e neconcludenta.
Tatal dv avea dreptul sa vanda apartamentul, daca dorea – nefiind esential ca are mostenitori.
Nu aveti un avocat care sa va apere interesele?
Nu s-a ajuns la notar. Nu exista chitanta pentru bani. Acest "act" mi-a fost prezentat la o luna jumatate dupa moartea tatalui meu. Actul s-ar fi incheiat in martie, tata a murit in august, nu s-a perfectat la notar nimic. Mi s-a spus ca apartamentul nu poate fi al meu, am cerut explicatii si ele au venit la peste o luna de la decesul tatalui meu....
Eventual, cereti cumparatorului sa faca dovada platii pretului.
Notarul in fatza caruia s-a semnat actul are un exemplar – la care puteti avea acces in special daca e cerut de judecator... Poate acolo semnatura arata mai mult sau mai putin diferit... Ar trebui sa se admita aceasta cere avand in vedere ca expertiza e neconcludenta.
Tatal dv avea dreptul sa vanda apartamentul, daca dorea – nefiind esential ca are mostenitori.
Nu aveti un avocat care sa va apere interesele?
E clar ca respectivii invoca plata in numerar cu martori!
B-)
De doi ani bantui prin tribunale si am avocat....
Dar tipul care a declansat aceasta cavalcada de minciuni si falsuri, este "genial", recunosc....
Da, invoca plata cu martori, fara chitanta....
asta se intampla deci in martie, pentru ca in mai, tata sa ceara un imprumut CAR de 6 000 000 lei vechi...
Deci, actul ar fi fost semnat in martie , tata a murit in august. Din martie pana in august, nu s-a intreprins nimic pentru o eventuala legalizare la notar...
Nu sint banii, nu exista nicio urma a lor, nu exista nicio chitanta, decat marturia celor "prezenti" la incheierea targului (marturia lor prezinta inadvertentze, pe care judecatorul le-a trecut lejer, cu privirea)...
Da, tata putea vinde casa, era dreptul sau, dincolo de orice alte "date existentziale", cum ar fi existentza mea pe Pamant...
Dar NU ESTE SEMNATURA TATALUI MEU PE ACT...
Trimit pe mail, mess sau alta "forma" internautica, actele, specimenele de semnatura , care sa ateste veridicitatea celor sustzinute de mine....