avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pot să-mi schimb numele de familie cât și al doilea ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pot să-mi schimb numele de familie cât și al doilea prenume?

Bună seara,

Doresc să știu dacă-mi pot schimba atat numele de familie, cât și al doilea prenume?

Pe mine m-au crescut bunicii. Mama a murit când eram mic, tatăl meu biologic m-a părăsit când eram mic.

Bunicii mi-au oferit totul și prin urmare îmi doresc să le port numele de familie. Cu la fel de mare dorință îmi doresc să renunț și la al doilea prenume (pentru că este numele tatălui meu biologic).

Pot face aceste lucruri? Dacă da, de ce acte am nevoie.. care sunt procedurile?

Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: DanielS28 , utilizator 20:05, 7 Ianuarie 2016
Cati ani aveti? Daca ati implinit varsta de 18 ani aveti toate sansele de reusita. Va veti adresa biroului de stare civila din cadrul primariei de domiciliu. Daca insa nu aveti varsta de 18 ani veti avea nevoie de acordul tatalui. Motivul: sunteti cunoscut in societate si in familie cu numele bunicilor intrucat ati fost crescut de acestia. Daca este necesar cativa prieteni, colegi, cunoscuti vor da declaratii la notar cu privire la acest fapt. Succes!
Ultima modificare: Joi, 7 Ianuarie 2016
Justitiarul711, utilizator
Am 22 de ani. Mulțumesc pentru răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea prenumelui (ajutor) ElenaLionte ElenaLionte Buna ziua, Am o intrebare foarte importanta in legatura cu schimbarea prenumelui meu, de mult timp mi-am dorit sa imi schimb numele dar faptul ca parintii mei ... (vezi toată discuția)
Recunoastere fiu si schimbare nume ContSters304758 ContSters304758 Ma aflu intr-o situatie deosebita si as dori sa cer un sfat avizat. Mama, casatorita fiind, m-a nascut ca urmare a unei relatii extraconjugale. Acest lucru ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui Laurr Laurr Buna dimineata! Parintii mei nu au fost ... (vezi toată discuția)