avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recunoastere fiu si schimbare nume
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recunoastere fiu si schimbare nume

Ma aflu intr-o situatie deosebita si as dori sa cer un sfat avizat.

Mama, casatorita fiind, m-a nascut ca urmare a unei relatii extraconjugale. Acest lucru nu a fost cunoscut decat de catre cei doi parinti biologici. Eu am aflat la varsta de 25 de ani, cand cel care m-a crescut (tatal meu incris in certificatul de nastere), decedase deja de 10 ani. Mama a reluat atunci relatia cu tatal meu natural, care astazi este inca in viata si care doreste sa ma infieze/recunoasca si sa ii port numele.

Mentionez ca tatal meu natural are un nume de origine straina care, atunci cand strabunicul meu a primit impamantenirea (in 1859), a fost naturalizat prin latinizarea a doua litere. Intreaga familie din partea tatalui natural (pe linie bilogica) poarta astazi acel nume naturalizat, dar ar dori ca eu sa port numele in forma sa originala (fara alterarea celor doua litere).

Eu sunt de acord cu aceste aspecte si as dori sa stiu cum ar trebui sa procedez.

As mai dori sa mai stiu daca in acest fel imi va fi afectata calitatea de mostenitor rezervatar al tatalui decedat care actualmente este inregistrat ca tata in certificatul meu de nastere.

Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: ContSters304758 , utilizator 22:59, 10 Noiembrie 2013
Nu mai sunteti in termen pt o tagada de paternitate, dar daca aveti motive intemeiate puteti fi repus in termen.
Nu puteti mosteni doi tati.
Nu puteti cere schimbarea numelui cu unul cu care nu aveti vreo legatura ( nu e purtat de nimeni din familie)
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tagada paternitatii DanaSandu DanaSandu Buna ziua, Incerc sa rezolv o problema la care am primit mai multe variante de raspuns si as dori sa stiu daca exista vreo cale de rezolvare. As dori sa fac o ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitatii alexandruvinci alexandruvinci Buna ziua, As dori sa apelez la expertiza participantilor la acest forum pentru a ma lamuri intr-o problema de dreptul familiei. In luna ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume familie cu acela al tatalui biologic adrianbe adrianbe Buna ziua! Situatia este urmatoarea: in certificatul de nastere sunt inregistrat cu numele de familie al sotului mamei mele; as dori sa stiu daca exista vreo ... (vezi toată discuția)