avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume familie cu acela al tatalui biologic
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume familie cu acela al tatalui biologic

Buna ziua! Situatia este urmatoarea: in certificatul de nastere sunt inregistrat cu numele de familie al sotului mamei mele; as dori sa stiu daca exista vreo sansa si care ar fi procedura sa pot fi inregistrat cu numele de familie al tatalui biologic, avand in vedere ca acesta e decedat si mama mea de asemenea decedata!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:05, 3 Noiembrie 2014
exista posibilitatea schimbarii pe cale administrativa a numelui unei persoane. Cititi link-ul de pe site-ul guv.
[ link extern ]
Eu nu vad in ce baza, cu ce motiv si-ar schimba numele pe cale administrativa, sa il poarte pe al unui om cu care nu are nicio legatura.
Nu cred ca problema e doar numele , ci cred ca si-ar dori ca tatal biologic saapara si in certificat ca tata.
Ati avea nevoie de un proces de tagada de paternitate si apoi sa intentati un proces mostenitorilor tatalui biologic pt stabilirea paternitatii.
Problema e ca pt tagada e un termen pt actiune pt dvs de 3 ani de la majorat, daca l-ati depasit, mergeti la un avocat sa vedeti sub ce motiv ati fi repus in termen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere fiu si schimbare nume ContSters304758 ContSters304758 Ma aflu intr-o situatie deosebita si as dori sa cer un sfat avizat. Mama, casatorita fiind, m-a nascut ca urmare a unei relatii extraconjugale. Acest lucru ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitatii DanaSandu DanaSandu Buna ziua, Incerc sa rezolv o problema la care am primit mai multe variante de raspuns si as dori sa stiu daca exista vreo cale de rezolvare. As dori sa fac o ... (vezi toată discuția)
Schimbarea certificatului de naștere anasirbu94 anasirbu94 spuneți-mi va rog cum să procedez..vreau sa schimb numele de familie a copilului,,,tatăl biologic al copilului mă părăsit în a 6 luna de sarcina,pina sa ... (vezi toată discuția)