avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbarea certificatului de naștere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbarea certificatului de naștere

spuneți-mi va rog cum să procedez..vreau sa schimb numele de familie a copilului,,,tatăl biologic al copilului mă părăsit în a 6 luna de sarcina,pina sa nasc m-am cunoscut cu un alt bărbat ,și cînd am născut a zis sa pun copilul pe numele lui,a scris cerere parentala.dar acum neam despărțit și vreau sa schimb familia copilului,daca pot sa trec în familia mea.unde să mă adresez?de ce am nevoie?
Trebuie sa faceti o cerere de chemare in judecata si sa solicitati tagada paternitatii copilului. In instanta va trebui sa dovediti ca barbatul din acte nu este tatal biologic al copilului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveți doua posibilități, ori faceți cerere pe cale administrativa pt schimbarea numelui și îl lăsați ca tata, ori apelati la Instanță pt tagada paternitatii doar dacă erați casatorita cu tatal când ați născut.
Dacă nu ați fost casatorita la data nașterii, acțiunea e de contestare a recunoașterii paternitatii
Dacă preferați instanta, costa
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Septembrie 2017
gi-jane2, moderator
[ link extern ]

Pe cale administrativa, daca se va incadra in motivele intemeiate, oricum are nevoie de acordul celuilalt parinte. Puteti sa supliniti acordul tatalui prin hotararea instantei de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume sawsan-lavinia sawsan-lavinia Buna Ziua, Am si eu nevoie de o informatie cat mai exacta va rog, sau mai precis pe ce alta cale as putea sa rezolv problema numelui de familie pe care ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitate sau contestare recunoastere filiatie. dandanaua dandanaua Un barbat recunoaste la starea civila un copil nascut de o femeie cu care a avut relatii extraconjugale. Copilul este recunoscut de acest barbat la momentul ... (vezi toată discuția)
Paternitate anca9094 anca9094 buna ziua am ramas gravida si despartiata de tatal copilui am trecut copilul pe alt barbat stand in concubinaj cu acesta si probleme neam despartit el vrea sa ... (vezi toată discuția)