avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale srl care nu a avut activitate plateste impozit ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

srl care nu a avut activitate plateste impozit forfetar?

Buna seara,
Am o societate comerciala( SRL) infiintata in 2005 care nu a avut nicioadat activitate. NU am depus la
declaratii iar in loc de situatii financiare anuale si semestriale am depus o declaratie pe proprie raspundere precum ca societatea nu a desfasurat nici un fel de activitate, nu a avut incheiate contracte de munca, etc... declaratii care au fost inregistrate atat la AFP cat si la ONRC(factura si chitanta) in termen legal.Trebuie sa declar impozitul forfetar? In luna iunie 2009 m-am dus la ONRC sa obtin un certificat constatator in vederea suspendarii activitatii pe 3 ani dar surpriza!!!! societatea este in curs de dizolvare pe motiv ca nu am depus situatiile financiare pentru anul 2006 la AFP si la ONRC:O.
Am intrebat cum este posibil asa ceva deoarece am dovezi(am aratat copie dupa factura, chitanta de la ONRC si nr. de inregistrare de la AFP) clare ca declaratiile care tin loc de situatii financiare au fost depuse atat la ONRC cat si la AFP??!!!?? Doamna Jurist de la ONRC a raspuns ca nu stie:-/ si nu a stiut unde sa ma indrume sa ma pot lamuri....
Cum sa procedez ??Eu doresc sa suspend activitatea pentru aceast SC.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 14:34, 29 Iulie 2009
Dar vrei sa pastrezi firma sau sa termini cu ea?
Impozit fofetar platesc si cei care nu au activitate.Daca nu ma inseala memoria pentru venituri de la 0 la 5000 euro se plateste un impozit anual forfetar, de 2200 lei. Deci si in situatia in care ai venit 0, platesti impozit.
Am vazut un material , chiar pe avocatnet, in care se spunea ca fiscul asteapta prima transa a impozitului forfetar,
De aia e nebunia cu firme suspendate, firme lichidate, s.a.m.d
Ar trebui sa vezi in ce stadiu e procedura dizolvarii.Pe site-ul ONRC exista o rubrica "semnal firme art. 237 din legea 31/1990" Intra acolo si cauta firma ta
Bafta, oricum!
multumesc:)
m-am uitat pe site ul ONRC la rubrica "semnal firme art. 237 din Legea 30/1990" dar nu am gasit-o in lista respectiva. Asta ce inseamna?? Multumesc
Dar in certificatul constatator din iunie cand ai luat cunostinta ca firma este in dizolvare, nu scrie si un umar de dosar? Cauta-l dupa numarul de dosar, hotarare, ceva trebuie sa ai , in certificatul ala si cu el sa urmaresti.
Poate mai incerci pe site-ul indicat cu nr. de dosar.
Bafta!
da platesti 500 euro pe an

Alte discuții în legătură

Impozit forfetar pentru firma dizolvata juridic de onrc anterior 2009? mihailus mihailus Prezint situatia critica a unei firme in speranta ca voi obtine informatii ce ma vor ajuta pentru identificarea solutiei optime atat mie cat si, probabil, ... (vezi toată discuția)
Dizolvare firma mihaela nedelea mihaela nedelea In situatia unei societati comerciale care nu a mai avut activitate din dec.2003 pana in prezent, a fost susupendata pe o perioada de 3 ani (termenul ... (vezi toată discuția)
Firmele in dizolvare platesc impozit forfetar? lumy27 lumy27 Am 2 firme aflate in dizolvare judiciara, una conform art.237 din legea 31/90 iar cealalta pt certificat de inmatriculare nepreschimbat in termen legal. ... (vezi toată discuția)