avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... P.F.A. 2016 - noutati si reglementari ce trebuie ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

P.F.A. 2016 - noutati si reglementari ce trebuie stiute.

Buna ziua. Problema mea se refera la urmatorul aspect:
- angajat cu salariu la firma unde mi se plateste salariu;
- vreau sa deschid PFA pentru pictor - meșteșugar - artizanat -alta incadrare fata de locul de munca;
Ce trebuie sa stiu ?
- platesc de doua ori impozite si firma la care sunt angajat si eu cand deschid PFA;
- unde pot sa ma documentez / consiliez;
- referitor la [ link extern ] ?
Cel mai recent răspuns: georgeenciu , utilizator 10:20, 7 Ianuarie 2016
- da, platiti impozit pentru fiecare venit pe care-l obtineti si pt cel salarial (retinut si virat de catre angajator) si pentru cel din pfa (calculat si platit de dvs)
- site-ul anaf, acest forum si site
- ce va intereseaza pe dvs este titlul IV din Codul fiscal privind impozitul pe venit si titlul V privind contributiile sociale, si OMFP 170/2015 privind conducerea contabilitatii in partida simpla
- veti plati
* 16% impozit pe venit
* 5.5% contributii sanatate
* 10.5% sau 26.3% (alegerea dvs) contributii pensii - daca venitul lunar din pfa e mai mare ca 35% din salariul mediu brut pe tara

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa- ce impozite si taxe trebuiesc platite ceauranuc ceauranuc In Martie am semnat un contract de munca cu o firma de Recrutare Internationala care m-a trimis in Berlin sa lucrez. Deoarece trebuie sa fiu 'independent' la ... (vezi toată discuția)
Vreau sa-mi deschid un pfa andegelia andegelia Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac pentru a deschide un PFA, productie mica de lumanari decorative sculptate manual si comercializarea lor. Am ... (vezi toată discuția)
Cotele contributii salariale 2010 alinadanila alinadanila as vrea sa stiu si eu care sunt cotele pentru contributii salariale pe anul 2010. am fost in crestere copil si acum vreau sa ma pun la curent (vezi toată discuția)