avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestatie la procesul verbal al politiei rutiere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestatie la procesul verbal al politiei rutiere

Daca in termenul de 15 zile depun contestatie mai platesc amenda???. Multi spun ca daca o platesc e ca si cum imi recunosc fapta. Daca o achit si castig procesul mai pot recupera banii?????????????
Ce rost are sa o platiti? Odata ce faceti contestatie asteptati hotararea instantei si , in functie de ce decide instanta , achitati sau nu amenda!
Daca o platiti si castigati ar trebui sa vi se restituie banii inapoi! dar nu are nici un rost sa platiti!
B-)
Nu are sens sa o platiti inainte de a vedea ce solutie da instanta , fiindca oricum, oe parcursul judecatii, sanctiunile se suspenda.
In cazul in care achitati amenda acum, aveti posibilitatea de a achita doar jumatate din cuantumul acesteia, daca efectuati plata in 48 de ore de la comunicare (sau intocmire) -dupa caz.
In cazul in care nu achitati acum, inaintati contestatie si pierdeti procesul, veti plati amenda la valoarea ei integrala, fara a mai beneficia de reducerea la jumatate.

In cazul in care achitati acum amenda si castigati procesul, va puteti recupera banii.
juridic dana a scris:

In cazul in care achitati amenda acum, aveti posibilitatea de a achita doar jumatate din cuantumul acesteia, daca efectuati plata in 48 de ore de la comunicare (sau intocmire) -dupa caz.
In cazul in care nu achitati acum, inaintati contestatie si pierdeti procesul, veti plati amenda la valoarea ei integrala, fara a mai beneficia de reducerea la jumatate.

In cazul in care achitati acum amenda si castigati procesul, va puteti recupera banii.

Oricum ma indoiesc ca se mai afla in termenul de 48 de ore!B-)
Daca veti plati amenda , si veti castiga procesul , aceasta va va fi restituita.
Daca , insa , veti pierde procesul , o veti plati in integralitate , posibilitatea de a achita cuantumul injumatatit al acesteia nu mai exista.
In termen de 48 de ore de la comunicarea procesului verbal de constatare a contraventiei puteti plati jumatatea valorii aplicate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se plateste amenda in urmatorul caz ? glo glo am contestat procesul verbal prin care am fost amendat cu o amenda . aveam posibilitatea sa achit jumatate in termen de 48 ore. dak l-am contestat in ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala remus388 remus388 1.Daca achit in termen de 48 ore jumatate din amenda prevazuta in pv , mai pot sa contest pv.? 2.Daca il contest si nu depun la dosar dovada de achitare a ... (vezi toată discuția)
Plata amenzii contraventionale barnex barnex Am 2 intrebari: 1. Este adevarat ca daca depun o contestatie in termen de 48 ore de la intocmirea PV , atunci in cazul in care pierd eventual procesul, ... (vezi toată discuția)