avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Platire asigurare de sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Platire asigurare de sanatate

Imi poate spune cineva daca s-a adoptat legea cum ca si cei care au venit 0 pe luna sunt obligati sa plateasca CAS din ce am inteles ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:52, 21 Martie 2016
Va referiti la CASS (sanatate).
CAS este pensia.
Da, Codul fiscal este in vigoare si prevede aceasta obligativitate de plata a contributiei CASS si de catre cei cu venituri 0.
Urmariti insa buletinele de stiri: se pare ca Guvernul intentioneaza sa modifice aceasta prevedere si pe buna dreptate, ptr ca e absurda.
Deci, nu va grabiti sa achitati inca.
Da imi cer scuze, CASS. Deci momentan cei cu venituri 0 nu sunt inca obligati ?
Si mie mi se pare foarte absurd din moment ce oamenii nu au venit, sa plateasca ceva catre stat, probabil obliga sa se imprumute
"Persoanele fizice care nu obțin venituri sunt obligate să achite contribuția la sistemul public de sănătate (CASS), conform prevederilor noului Cod fiscal. În acest sens, acestea trebuie să depună o declarație prin care să se înregistreze la Fisc, al cărei model a fost publicat într-un ordin emis de ANAF.
... "

www.avocatnet.ro/content/art...
Am citit, dar tot nu inteleg de unde sa scoata oamenii care au ramas pe drumuri acesti bani? sa se imprumute la camatari ?
Din cate stiu, se va renunta la aceasta dispozitie , dupa cum a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului.

Alte discuții în legătură

Noua lege privind: plata de asigurare de sanatate de catre cei care nu realizeaza venituri Bogdan25_2 Bogdan25_2 Buna ma numesc Bogdan , sunt din partea de sud a tarii, sunt in anii 20 si nu am loc de munca. Practic nu realizez venituri deloc si locuiesc cu ... (vezi toată discuția)
Cass, anaf si declaratia 604 precious007 precious007 Buna ziua, Am vrut sa deschid acest topic pentru ca am gasit erori pe site si un numar mare de oameni dusi in eroare tocmai din cauza unui articol de pe ... (vezi toată discuția)
Ce formular depun la anaf daca am venituri din mai multe surse sub 12 salarii minime pe economie in 2018 (1900 lei) Epuree Epuree Cei care au venituri din mai multe surse, sub 12 salarii minime, si vrea sa plateasca doar CASS prin optiune, ce formular depune si unde bifeaza numai pentru ... (vezi toată discuția)