avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Imprumut bancar pt pfa
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Imprumut bancar pt pfa

Un imprumut bancar pt pfa, cum se pune in contabilitatea.? Total sau parzial.? Si dobanda platita.?
Cel mai recent răspuns: Ioan Blaga , Contabil 09:56, 7 Ianuarie 2016
Incasarea imprumutului este venit neimpozabil si se inregistreaza conform extrasului de cont. De asemenea, restituirea imprumutului (ratele) este cheltuiala nedeductibila.
Dobanda achitata este cheltuiala deductibila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se inregistreaza un credit bancar in contabilitatea unei intreprinderi individuale? mirela1984 mirela1984 Buna ziua! Am o i.i. , ,neplatitoare tva. De curand, am contractat un credit bancar pe 4 ani. As dori sa ma ajutati cu modul in care se inregistreaza in ... (vezi toată discuția)
Împrumut pe firmă cheltuială deductibilă? pobosa pobosa Este rambursarea unui împrumut dat firmei de către asociat (fără dobândă) o cheltuială deductibilă în scopului calculării impozitului pe profit? În ... (vezi toată discuția)
Credit pfa calecsa calecsa Buna ziua Am luat un imprumut bancar pe PFA pentru achizitionarea unui autoturism second hand pentru firma.Va rog sa-mi spuneti daca pot inregistra in RJIP ... (vezi toată discuția)