avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1164 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cum se inregistreaza un credit bancar in ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cum se inregistreaza un credit bancar in contabilitatea unei intreprinderi individuale?

Buna ziua!
Am o i.i. , ,neplatitoare tva. De curand, am contractat un credit bancar pe 4 ani.
As dori sa ma ajutati cu modul in care se inregistreaza in contabilitatea firmei. Mentionez ca banii din credit au fost folositi in desfasurarea activitatii firmei.
Stiu ca, banii din imprumut nu intra in veniturile firmei, deoarece nu sunt bani rezultati ca urmare a desfasurarii activitatii.
Asadar, cheltuielile care le fac pentru firma, reprezinta cheltuieli deductibile si se trec in registrul jurnal de incasari si plati? Daca da, acest lucru nu duce la pierdere fiscala, deoarece automat mi se vor mari cheltuielile?
Va rog sa ma ajutati si sa mentionati ce fel de documente tb sa intocmesc pentru acest credit.

Multumesc mult, astept raspunsul dvs cu mare interes!
Ultima modificare: Miercuri, 11 Decembrie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: mirela1984 , utilizator 16:42, 18 Decembrie 2019
In registrul jurnal de incasari si plati veti trece la incasari suma obtinuta ca imprumut in baza contractului de imprumut de la banca si a documentului de incasare a banilor in contul bancar si la plati ratele de restituire a imprumutului si dobanda in baza documentelor justificative ale platilor prin contul bancar
Nu toate încasarile din registrul jurnal de incasari si plati sunt impozabile și nu toate cheltuielile din registrul jurnal de incasari si plati sunt deductibile. Din evidența contabilă a PFA-ului (adică din registrul jurnal de incasari si plati) va trebui să preluați in Registrul de Evidență Fiscală doar sumele ce reprezintă venituri impozabile și cheltuieli deductibile.
Deci ramane aici doar dobanda platita la acel imprumut luat pe I.I. si alte comisioane aferente.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Decembrie 2019
george-neagu, moderator
Multumesc pentru raspunsul dvs.
Inca o intrebare, v-as ruga...
cheltuielile facute pentru i.i. (de ex. achizitia unei masini (duba) ) + alte cheltuieli ce vizeaza desfasurarea activatii, sunt considerate cheltuieli deductibile?
Sa fie facute cu factura pe I.I. si aveti in vedere ca duba e mijloc fix, se stabileste planul anual de amortizare in functie de durata normala de functionare si numai valoarea anuala a amortizarii se trece ca si cheltuiala deductibila pentru anul respectiv.
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul impozit venit pfa georgetacrisu georgetacrisu buna! nu inteleg urmatorul aspect asupra deducerii si inregistrarii corecte a cheltuielilor deductibile pentru PFA, adica: -se achizitioneaza materiale ... (vezi toată discuția)
Documente pfa mohorea alexandrina mohorea alexandrina nu gasesc sa cumpar registru de incasari si plati pt.PFA. Rog cine poate sa ma indrume.Cum se completeaza? (vezi toată discuția)
Contabilitate pfa alina240 alina240 Am o nelamurire legata de registrul de incasari si plati.Am infiintat de curand PFA-ul si inca nu am avut incasari. Am in schimb cateva cheltuieli facute din ... (vezi toată discuția)