avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Modificare hotarare
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Modificare hotarare

Buna ziua

poate fi modificata o hotarare a adunarii generale printr-o decizie a consiliului director ca urmare a noilor reglementari legislative? sau trebuie sa fac o alta hotarare prin care o modific pe prima?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 04:02, 10 Aprilie 2016
Consiliul Director nu poate modifica o H a AG (cu exceptia cazului in care, prin Statut, are aceasta indeptatire).
Multumesc pt raspuns.

imi dau seama ca m-am exprimat gresit si nu am primit raspunsul pe care il voiam :)
Nelamurirea mea e legata de urmatoarea situatie: am o hotarare a Adunarii Gen. de aprobare de preturi, la art.2 este mentionat faptul ca pretul include TVA-ul in cota de 24%. Conform noului cod fiscal TVA-ul se reduce la 9% (in situatia noastra). ce fac in cazul acesta? 1. Adoptam o hot. in AG pt modificarea art. din vechea hot.cu privire la TVA? sau
2. Se da o decizie spre informarea asociatilor ca s-a modificat TVA-ul?

daca nu am fost suficient de explicita va rog sa-mi spuneti.
Da, trebuie asa cum vi s-a recomandat mai sus, chiar daca raspunsul nu prea va multumeste. Pentru ca reducerea de tva nu presupune automat reducerea de pret. De asta trebuia sa fi convocat adunare generala axtraordinara in decembrie imediat cum s-a publicat in monitorul oficial noul cod fiscal.
daca AG a stabilit niste preturi, si s-a modificat TVA, care in mod normal nu e parte din pret, cum modificarea TVA se produce de drept, nu ar fi nevoie nici macar de hotarare CD ci de o decizie in constatare a reprezentantului legal. Cu exceptia cazului in care AG cand a decis pretul a tinut cont de suma rezultanta cu tot cu TVA sa nu devina prea mare si deci neatractiva pt cumpraratori finali sau ca sa fie suma "rotunda" caz in care s-ar impune convocare AG ca ar fi afectata vointa ei...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum raspund instantei daca mi-a dat respingere cererii mele de modificare acte asociatie, respectiv membrii? alexank alexank Buna ziua, ajutati-ma, va rog, cu o idee, cu ceva, pentru ca nu stiu cum sa procedez. Am efectuat o cererea de inaintare catre instanta unde am mentionat ... (vezi toată discuția)
Expirare mandat presedinte, cd, cenzor unarcisa unarcisa Buna ziua. In cadrul unei asociatii expira mandatul de 4 ani al presedintelui, al vicepresedintilor, al membrilor Consiliului Director, precum si al cenzorului ... (vezi toată discuția)
Convocare adunare generala asociatie nonprofit teodora2014 teodora2014 Poate fi convocata Adunarea Generala extraordinara cat timp afla pe rol un proces pentru anularea Adunarii Generale desfasurata anterior in conditii ilegale ... (vezi toată discuția)