castelanul a scris:
fostul administrator spune ca registrul de casa ramine la el pt. 3 ani ca asa e legea;in alta ordine eu intrebam de documentele care se preiau ca am vazut ca poti sa cumperi de la librarie orice,stiu ca se face p-v in care se enumara documentele predate;am vazut raspunsul dvs .elga sarut mina .stiti din practica?adica v-ati lovit de astea?ma chinui sa injghebez CE,cenzori, pe scari in parte, sint suficiente 2 din 3?adica o majoritate care sa oblige pe cei de la sc 1 care vor se pare sa se desparta;pres am deocamdata doar ca nu il intereseaza.
problema secundara ar fi :in ce conditii se pot separa cei de la sc1 de care a avut mai multa grija ex-adm de As de Pr.?nu ma refer la cond de inf. uneia noi,ci de rupere
Fostul administrator are in vedere probabil "ruperea" sc.1, de care ziceti ca a avut mai multa grija, din asociatie. Ce va pot spune este ca:
1. Da, am preluat si predat de 4-5 ori gestiunea unor asociatii, am participat la o separare a unei scari si crearea unei noi asociatii dintr-una mai mare, predare facuta uneori in conditii civilizate, alteori cu scandaluri si cu angajarea unui expert contabil, am infiintat o asociatie de proprietari noua dintr-una de locatari.
2. Parerea mea este sa le puneti in vedere celor de la sc. 1 ca intr-o luna de zile sa inceapa demersurile de separare, in caz contrar va veti ocupa Dv. de separarea celorlalte 2 scari impreuna si constituirea unei noi asociatii. Pana la acel termen incercati sa convingeti locatarii celor 2 scari ca este inevitabila separarea in doua asociatii, astfel incat la termenul notificat catre sc.1 sa incepeti demersurile pentru constituirea unei noi asociatii.
Daca sc.1 nu apuca sa se separe prima, veti avea mai mult de lucru pentru ca va trebui sa va ocupati de infiintarea unei noi asociatii. Si in caz de despartire procedurile sunt identice ca la infiintarea uneia noi, numai ca, in plus, trebuie sa obtineti de la furnizori avizele ca sunteti contorizati separat de scara 1 pentru toate utilitatile (apa calda si caldura, apa rece, gaze, electricitate).
Dupa obtinerea acestor avize treceti la treaba: convocarea adunarii generale la cele 2 scari, alegerea unui comitet executiv care sa redacteze statutul, acordul de asociere etc....tot ce trebuie pentru infiintarea si legalizarea noii asociatii. In timpul acesta, cei de la sc. 1 vor sta cu mainile-n san si se vor uita cum va zbateti sa va constituiti intr-o noua asociatie..... Deci problema principala este de a vedea cine face primul pas, acela va munci mai mult. Sfatul meu este sa-i lasati pe cei de la sc.1 sa-si infiinteze noua asociatie, locatarii de la sc.2 si 3 ramanand in vechea asociatie pentru care nu mai trebuie procedura de infiintare.
Ce vreau sa va spun este urmatorul lucru: daca cei de la sc. 1 vor sa se desparta puneti-le un termen. Daca nu o vor face incepeti Dv. procedura de separare. Dupa infiintarea noii asociatii se procedeaza la partaj, nu inainte.
Daca vreti sa puneti lucrurile la punct atunci trebuie mai intai sa clarificati despartirea in doua asociatii. Nu inainte.
.....................
Totusi am o nedumerire. S-a ales (numit) alt administrator? Daca da, atunci fostul administrator nu mai are nicio treaba sa stea actele la el. Somati-l sa va spuna in baza carei legi pastreaza el documentele si apoi, daca nu vrea sa le predea, procedati cum v-am sugerat....politistul de proximitate.