avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... desprindere asociatie de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

desprindere asociatie de locatari

In cazul in care dintr-o asociatie de locatari a unui bloc format din 3 scari , 2 scari au fost nevoite,din diverse motive, sa se separe de o scara si sa infiinteze o alta asociatie de locatari cu specificarea celor 2 scari pe stampila asociatiei, ce se intampla cu vechea asociatie de locatari, mai precis cu vechea stampila in care nu este mentionata o scara anume? Trebuie sa-si infiinteze o alta asociatie sau nu ? In cazul in care scara ramasa singura poate ramane cu vechea asociatie si cu vechea stampila, poate avea un efect asupra celorlate 2 scari eventualele probleme legate cu acea scara ?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:32, 21 August 2016
Este posibil sa aiba probleme cu furnizorul de apa rece, dar atat si nu obligatoriu.
Altfel, ramane cu toate cele vechi (denumire, CIF etc.)
Avand in vedere ca in actele initiale de infiintare asociatie de proprietari initiala,exista acordul locatarilor de la cele 3 scari,ar trebui dupa separare sa se incheie document in care sa se consemneze ca incepand cu data X,asociatia de proprietari A,, urmeaza sa isi desfasoare activitatea aferent scarii Y,documentele de identificare ,stampila,etc ramanand neschimbate
@ynocenta

.... sa se consemneze, unde?
Pentru ca in asociatie au fost trei scari, la infiintarea asociatiei noi, trebuie sa se procedeze la despartirea efectiva. Asta insemna incheierea unui proces verbal intre conducerile celor doua asociatii. Avand in spate documentele financiar contabile, registrele, ultimile liste de plata, gestiunea banilor din casa si banca..., prin acest PV se stabileste clar cum se impart fondurile, banii, bunurile, dar si cum se impart datoriile catre terti, debitele, restantele, penalizarile. Se stabilesc modalitatile de stingerea datoriilor dintre cele doua asociatii, termenele de plata. Si sigur ca se poate incheia cu precizarea ca de la data... fiecare asociatie are gestiune separata, stampile diferite, adrese diferite, fiecare raspunzand pentru actele si faptele viitoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare asociatie de proprietari roenen roenen Vreau sa stiu daca in procesul verbal al Adunarii de Constituire, ca de altfel si celelalte p.v. necesare infiintarii unei Asociatii de Proprietari, termenul ... (vezi toată discuția)
Divizare asociatie de proprietari iudith iudith Sunt reprezentantul legal al unei asociatii de proprietari, bloc ce are mai multe scari, iar una dintre ele doreste sa se separe de asoctia mama si sa devina ... (vezi toată discuția)
Infiintarea unei noi asociatii de bloc prin separarea din cadrul unei asociatii formata din doua scari cris-blocatar cris-blocatar Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie: Intr-un bloc cu doua scari sc.A doreste separarea de asociatia veche. Cum v-om putea ... (vezi toată discuția)