De curand am primit o somatie de la Primarie prin care mi se pune in vedere sa achit 3 amenzi: doua din 2008 si una din 2010. Mentionez ca somatia nu este insotita de PV-urile constatatoare, ci acestea sunt doar mentionate in cuprinsul somatiei.De asemenea somatia a fost trimisa la adresa pe care o aveam atunci, si nu cea de acum.
Deoarece nu imi amintesc daca la acea vreme am si semnat/primit PV-urile de constatare si sanctionare a contraventiei, intentionez sa am in vedere doar invocarea prescrierii executarii.
Cunoscand ca toate sunt creante bugetare ( doua de circulatie si una pt lipsa bilet autobuz) stiu ca termenul de prescriptie este de 5 ani, calculat de la 01 ian a anului urmator constatarii contraventiei.
Ceea ce nu imi este clar, insa cunosc anumite discutii pe aceasta tema, este daca ANAF poate avea invoca "contraventia continua". Adica desi cele din 2008 sunt clar prescrise, din cauza cele din 2010 sa nu fie considerate prescrise nici cele din 2008.
Pentru amenda din 2010 nu se aplica reglementarea din noul cod de procedura fiscala?
adica ; ART. 110 , alin (2) Termenul de prescripţie a dreptului prevăzut la alin. (1) începe să curgă de la data de 1 iulie a anului următor celui pentru care se datorează obligaţia fiscală, dacă legea nu dispune altfel. ?