avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... ordonanta 2 /2001
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

ordonanta 2 /2001

as vrea sa stiu daca in urma unui control efectuat de politie ,serv.economic, acesta poate aplica mai multe sanctiuni in urma acestui control -respectiv 2 amenzi a cate 20000ron,una pentru lipsa vizarii autorizatiei de functionare emisa de primarie, iar cea dea doua pentru presupuse fapte de evaziune fiscala.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:28, 8 Ianuarie 2016
Pentru mai multe fapte contraventionale se pot aplica mai multe amenzi, nu au nicio legatura intre ele.
stiam ca ord.2/2001 reglementa cumularea mai multor fapte cu aplicarea amenzii cele mai mari.
OG 2/2001
art. 10
(1) Dacă aceeaşi persoana a săvârşit mai multe contravenţii sancţiunea se aplică pentru fiecare contravenţie.

(2) Când contravenţiile au fost constatate prin acelaşi proces-verbal, sancţiunile contravenţionale se cumulează fără a putea depăşi dublul maximului amenzii prevăzut pentru contravenţia cea mai grava sau, după caz, maximul general stabilit în prezenta ordonanţa pentru prestarea unei activităţi în folosul comunităţii.
Ultima modificare: Vineri, 8 Ianuarie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiuni complementare dragoshhyy dragoshhyy Buna ziua, M-ar interesa daca se pot da in acelasi timp 2 contraventii complementare, si sa se cumuleze, din cate stiu eu nu se pot da. Este vorba de art. ... (vezi toată discuția)
Anulare proces verbal de contraventie serengau nicoleta serengau nicoleta este nul un proces verbal in care sunt retinute trei contraventii, dar este aplicata o singura sanctiune? Adica, nu este respectat art.10 din Ord.2/2001. (vezi toată discuția)
Acumulare / suprapunere suspendari auto? goldieczr goldieczr Buna ziua. Am doua suspendari de permis in acelasi timp, una pentru 2 luni in urma unei contestatii respinse, a doua pentru 3 luni pentru radar. Daca ele incep ... (vezi toată discuția)