avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Acumulare / Suprapunere suspendari auto?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Acumulare / Suprapunere suspendari auto?

Buna ziua. Am doua suspendari de permis in acelasi timp, una pentru 2 luni in urma unei contestatii respinse, a doua pentru 3 luni pentru radar. Daca ele incep in acelasi timp, sunt suprapuse sau acumulate? Adica voi sta 3 luni cu permisul suspendat, sau 5?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 10:52, 3 Septembrie 2020
Nu cred ca exista in legislatie o prevedere care sa trateze cazul dvs. Oricum, nu vad cum se pot executa doua pedepse in acelasi timp,mai mult ca sigur politia va va da permisul dupa 5 luni.
Am gasit si temeiul legal:
Articolul 10
(1) Dacă aceeași persoana a săvârșit mai multe contravenții sancțiunea se aplică pentru fiecare contravenție.
(2) Când contravențiile au fost constatate prin același proces-verbal, sancțiunile contravenționale se cumulează fără a putea depăși dublul maximului amenzii prevăzut pentru contravenția cea mai grava sau, după caz, maximul general stabilit în prezenta ordonanța pentru prestarea unei activități în folosul comunității.
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 3 Septembrie 2020
latka, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiuni complementare dragoshhyy dragoshhyy Buna ziua, M-ar interesa daca se pot da in acelasi timp 2 contraventii complementare, si sa se cumuleze, din cate stiu eu nu se pot da. Este vorba de art. ... (vezi toată discuția)
Ordonanta 2 /2001 Videodek Videodek as vrea sa stiu daca in urma unui control efectuat de politie ,serv.economic, acesta poate aplica mai multe sanctiuni in urma acestui control -respectiv 2 ... (vezi toată discuția)
2 suspendari de permis in aceeasi luna in timpul dovezii de 15 zile lorenadragos lorenadragos Mi -a fost suspendat permisul in timpul unei depasiri de linie continua pentru 30 de zile si la o saptamana in timpul perioadei de 15 zile cu dovada am fost ... (vezi toată discuția)