in anul 2005 am incheiat un contract pentru un card de credit la eurolline in valoare de2000 ron ,din anul 2007 am intrat in inposibilitate de plata ,iar acum in 2016 am primit o executare silita in valoare de 13535 ron,se mai poate executa dupa o perioada de 8 ani,la cat timp se prescrie?
Ina Irina
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu executorul judecătoresc are competența de a constata prescripția ci instanta de executare la cererea persoanei interesate. Nu poate fi vorba de abuz din partea executorului, atâta vreme cât instanta a încuviințat executarea silita. Bănuiesc că printre cei care au oferit raspunsuri sunt și avocați care ar trebui să știe acest lucru. Este ușor și profitabil sa ,,aburești" clientul cu o plângere penală făcută executorului, cu tot soiul de cereri care nu fac altceva decât să le aducă sume frumoase din onorarii dar nu rezolvă problema clientului. Cat despre problema domnului care a cerut un sfat, i-aș recomanda sa găsească un avocat serios, care sa îi facă o contestație la executare, sa ceara în aceeași acțiune si suspendarea executarii silite, chiar și suspendarea provizorie a executării silite, precum și constatarea prescripției dreptului de a cere executarea silita. Așa instanta îi poate da dreptate sau nu persoanei. O plângere penală nu rezolvă și nu suspenda urmărirea silită, aceasta putând continua prin toate formele admise de lege. O seara frumoasa tuturor!
Fekete Eva
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Aveti 15 zile sa formulati contesteatie la executare. Va sfatuiesc sa mergeti la avocat, nu facuta dupa ureche. Prescriptia trebuie sa fie invocata. Este o prostie plangerea impotriva executorului. Chiar de ar fi amendat, tot ati iesi din termenul de contestatie la executare! Repet: prescriptia trebuie invocata in termenul prevazut de lege, ea nu opereaza din oficiu!!!