avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce pot face impotriva hotararii pronuntate in apel?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce pot face impotriva hotararii pronuntate in apel?

bunaseara.
am fost concediat pentru indisciplina si am atacata la tribunal decizia de concediere. mi s-a respisn actiunea. am atacat sentinta civila la curtea de apel si s-a respisn apelul.
mi-a fost comunicata o hotarare data in apel.
in aceasta hotarare din apel judecatorii au luat in considerare un referat pus ca proba de catre intimata.
numai ca in refarat nu scrie nicaieri ceea ce au inventat judecatorii in motivare. practic judecatorii au inventat o abatere disciplinara care nu exista relatata in respectivul referat dupa care au pronuntat.
doresc sa fac revizuire, dar nustiu pe ce motive. judecatorii au inventat. ce pot face in continuare?
Nu-l pot da in judecata pentru fals pe cel care a facut referatul intruca aceasta nu spune in referat ceea ce au inventat judecatorii de la ei putere si in urma carora au pronuntat mentinerea sanctiunii disciplinare.
Ce trebuie sa fac? Pe cine trag la raspundere pentru aceasta inventare a judecatorilor?
Ultima modificare: Joi, 7 Ianuarie 2016
ilievali, utilizator
Cel mai recent răspuns: ilievali , utilizator 08:18, 8 Ianuarie 2016
Sansele dvs sunt din pacate infime.Daca nu ati fost reprezentat de un av solicitati o consultatie pt a primii un sfat sau chiar o alta opinie in cazul in care ati avut un av angajat.
Pe langa faptul ca nu sunt vinovat de abaterea disciplinara, decizia de concediere nu contine nici elementul prevazut la art 252 alin (2) lit (b) din cm. de asemenea pentru fapta pentru care am fost concediat nu am fost convocat disciplinar, comisia de disciplina desfasurand convocarea fara mine. In instanta angajatorul a aratat ca "nu am mai fost convocat" si cu toate astea s-a tinut convocarea.
La Curtea de Apel instanta a motivat ca nu atrage nulitatea deciziei de concediere faptul ca decizia de concediere nu contine elementul prevazut la art. 252 alin. (2) lit. (b) din cm - prevederile pe care le-am incalcat atata timp cat fapta exista, aceasta poate fi identificata cu usurinta si este deosebit de grava. De asemenea instanta a motivat ca nu mai era necasara o convocare pentru fapta pentru care am fost concediat.
Stiu ca este total ilegal cum a judecat instanta de apel. Insa hotararea este definitiva. Procesul s-a judecat dupa noul cod de procedura civila. Deci nu o mai pot supune recursului.
Cu toate astea este vadit ilegala.
Am avut si avocat care a aratat ca:
- decizia este lovita de nulitate absoluta intrucat nu contine elementul prevazut la art. 252 alin. (2) lit. (b) din cm
- decizia este lovita de nulitate daca salariatul nu este convocat pentru fapta pentru care s-a dispus concedierea.
- angajatorul nu a dovedit abaterea disciplinara: aceasta nu exista in niciun document depus in instanta de angajator.
Mai mult decat atata ce sa faca avocatul? Faptul ca judecatorii nu au luat in considerare, in primul rand, motivele de nulitate absoluta ale deciziei...cine este de vina? Faptul ca au inventat o abatere disciplinara. Macar sa se fi pus in instanta un document dupa care judecatorii sa fii pronuntat si acel document sa-l atac ca fiind fals, apoi sa fi facut o revizuire. Dar nici asa nu pot pentru ca judecatorii s-au luat dupa un document (un referat) dar in care nu exista abaterea disciplinara. Practic judecatorii au inventat.
Ce pot face in continuare intrucat avocatul a zis ca nu il mai intereseaza. A zis ca "trebuia sa pierdem, asa este".
Ultima modificare: Vineri, 8 Ianuarie 2016
ilievali, utilizator
Consider ca mi-a fost incalcat dreptul la un proces echitabil si de a ma adresa justitiei mai departe. nu pot face plangere impotriva unor documente, ca fiind false, care atesta abaterea disciplinara intrucat instanta nu a statuat dupa aceste documente. Instanta a statuat dupa un referat in care nu se atesta abaterea disciplinara.
Doresc sa fac o revizuire si plangere impotriva unor documente false, insa nu am pece.
Unde ma pot adresa mai departe, va solicit un raspuns deoarece este o mare nedreptate care mi s-a facut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se mai poate face ceva? ilievali ilievali Buna ziua. Mi-a fost comunicata o hotatare definitiva de la curtea de apel, conflicte de munca. In hotarare mi se respinge apelul cu mentinerea sentineti ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim art. 61 lit a Shogun72 Shogun72 Angajatorul a binevoit sa-mi desfaca c de munca cu art 61 lit a, dar in decizie nu a mai scris si motivul pentru care am savarsit \\"abaterea disciplinara ... (vezi toată discuția)
Atitudine in fata instantei roberto27 roberto27 Subiectul pe care vreau sa vi-l supun dezbaterii este, poate, putin iesit din comun. Cu toate acestea as dori sa aflu parerea D-voastra in legatura cu acest ... (vezi toată discuția)