avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Scutire plata CASS?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Scutire plata CASS?

In 31 Dec 2015 mi-a expirat contractul ce a fost pe o perioada determinata de 4 luni. Anterior, am fost plecat cu munca in strainatate timp de 2 ani.
Ma gandesc sa plec din nou in strainatate de la 1 Februarie 2016.
1. Trebuie sa depun formularul 604? Conform legii, formularul 605 trebuie depus la 2 saptamani dupa inceperea lucrului in Romania - lucru imposibil, daca voi pleca in strainatate. In plus, banuiesc ca se vor verifica cotizatia pe minim ultimele 6 luni, nu?
2. As putea depune direct formularul pentru scutirea de la plata a CASS-ului pentru cetatenii ce realizeaza venituri din salarii in strainatate, mai mult de 183 de ore? In acest caz se mai verifica ultimele 6 luni? Luna Ianuarie 2016 imi mai este bagata la plata?

Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Formularul 604 se poate depune online? precious007 precious007 Buna ziua, Revin cu o intrebare, nu am reusit sa ma clarific dupa ultima mea postare. Formularul 604 se poate depune online? A reusit cineva sa depuna ... (vezi toată discuția)
Cass - persoana cu venituri mici sau fara venituri cristian__2012 cristian__2012 Buna ziua, O persoana care nu are nici un fel de venit dar care are o suma de bani in banca pentru care primeste dobanda se considera ca are venituri ... (vezi toată discuția)
Cass persoane fara venituri rcorinat rcorinat Noul cod fiscal a intrat in vigoare la 1 ian 2016, si sunt supuse platii CASS si persoanele fara venituri, care nu se incadreaza in categoriile exceptate. Pe 4 ... (vezi toată discuția)