avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... dauna gheata/zapada cazuta de pe bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

dauna gheata/zapada cazuta de pe bloc

Buna seara,
asociatia de locatari a fost data in judecata de o firma de asigurari pt recuperare dauna cauzata de caderea de gheata/zapada cazuta de la acoperisul unui balcon aflat la et 4. Eu vreau sa stiu daca ma priveste si pe mine, deoarece cand s-a intamplat dauna a fost cu 3 ani in urma si blocul nu era mansardat, erau doar 4 etaje. Ulterior intamplarii daunei s-a mansardat blocul si eu am devenit proprietar pe un ap la mansarda acum 1 an. Deci eu si imobilul nu facem parte din ecuatia daunei. Eu fac parte din asociatie la primirea citatiei dar nu cand s-a produs dauna si mai mult, cand s-a produs dauna nici imobilul meu nu exista.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 10:47, 8 Ianuarie 2016
Daca la momentul comunicarii hotarari judecatoresti definitive dv detineti calitatea de proprietar in imobil,pe cale de consecinta va revine obligatia sa achitati c/v intretinere lunara in care va fi inclusa si cota parte din obligatia dispusa in hotarare
Multumesc pt raspuns. As mai avea doua intrebari privind imobilul detinut la mansarda:
1. Daca se va mai produce vreo dauna din cauza caderi de zapada/gheata de pe acoperis vor suporta daunele asociatia de locatari sau numai proprietarii apartamentelor de la mansarda? Masinile nu sunt parcate pe locuri de parcare amenajate.
2 daca acoperisul mansardei necesita reparatii, cine va suporta cheltuielile? Asociatia sau doar proprietarii mansardelor.

O zi buna!
1. Daca asociatia de proprietari este bine reprezentata in instanta, nu va fi obligata la plata nici unei despagubiri pentru avarii cauzate de caderea zapezii pe masinile parcate pe langa bloc. Si asta e valabil la orice bloc fara mansarda sau cu mansarda. Daca totusi se pierde un asemenea proces si asociatia ar fi obligata la plata unei sume, aceasta se poater repartiza tuturor proprietarilor in functie de cota indiviza de proprietate, acoperisul fiind al tuturor proprietarilor de la fundatie pana la cea mai inalta antena de pe bloc.
2. Reparatiile acoperisului sau terasei se suporta de asociatie, costul repartizandu-se tuturor pe cota indiviza. Tuturor apartamentelor indiferent de etaj, de pozitie... inclusiv celor de la mansarda ori a celor ce detin spatii la parter, subsol...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna masina provocata de zapada cazuta de pe acoperis sz_mse sz_mse Buna tuturor, In urma incalzirii vremii masina mea a fost avariata foarte urat in urma unei cantitati mari de zapada/gheata cazuta de pe acoperisul unui ... (vezi toată discuția)
Avarii auto cauzate de cadere de zapada acoperis balcon viomari viomari Buna sera, Am si eu o speta si va rog daca se poate sa-mi spune-ti ce este de facut. Azi m-am trezit ca zapada de pe acoperisul balconului unui vecin de la ... (vezi toată discuția)
Indepartarea zapezii de pe bloc aleodor27 aleodor27 Cui revine obligatia de a da jos zapada si sloiurile de gheata de pe acoperisul unui bloc- proprietarilor de la ultimul etaj sau asociatiei? Daca se poate sa ... (vezi toată discuția)