avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Durata muncii / CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Durata muncii / CIM

Buna dimineata,
am nevoie disperata de ajutor in formulare literei H, din CIM. In unitate, programul de lucru este inegal si este in schimburi. Litera H este formulata asa:
"1.O norma intreaga, durata timpului de lucru fiind de regula de 8 ore/zi, 40 ore/saptamana - intrebare: daca este inegal, este ok acea bucata "de regula 8 ore/zi"?
a) Repartizarea programului de lucru se face dupa cum urmeaza: inegal, ore de zi si de noapte, in schiburi, respectand o norma intreaga de 40 de ore/saptamana, conform legislatiei in vigoare. Programul va fi comunicat lunar, conform Regulamentului Intern."
- totodata, in RI e mentionat ca programul va acoperi 7/7 zile si 24/24 ore.
- este in regula formularea? Ma puteti ajuta, va rog, cu o formulare corespunzatoare?
Un alt aspect la care nu reusesc sa ii dau de capat, deloc, Am descoperit niste CIM de acum 20 de ani, depasite dpdv al programului. Pentru a le aduce la zi, fac act aditional? Daca salariatul refuza sa il semneze, chiar daca el face programul de lucru actual de vreo 10 ani deja?
Va multumesc mult pentru orice sfat, cat de mic.
Cel mai recent răspuns: Elena_Denisa , utilizator 09:53, 8 Ianuarie 2016
Timpul de munca este inegal sau in schimburi?
Si - si, de asta m-am si blocat. La mijlocul lunii se stabileste programul de lucru pentru luna ce urmeaza. Acesta este de genul: luni - 10 ore, marti - 7 ore etc iar salariatii sunt in schimburi, se succed unul pe altul. Suntem unitate de 24/24, 7/7. Salariatii nu lucreaza in fiecare zi de luni - 10 ore, de exemplu.
Intr-adevar, este o situatie complexa.

Consider ca trebuie sa plecati de la programul unui salariat pe o saptamana si apoi completati cu programul celorlalti.

De exemplu, luni - un salariat lucreaza 10 ore/zi , ceilalti doi nu pot lucra mai mult de 14 ore.
Da, intr-adevar. Ma gandeam ca acest aspect, sa fie detaliat in RI. Cum mentionez in CIM- asta ma incurca tare. Si cum procedez cu actele aditionale la cei foarte vechi? :(
Detaliati aceste aspecte in reg.intern si apoi aduceti la cunostinta salariatilor , sub semnatura, aceste prevederi.

Informati, mai intai, conform art.17 alin.1 C.mun., salariatii respectivi cu privire la modificarea vechilor c.i.m.

Alte discuții în legătură

Intocmire act aditional cim ref durata muncii nicusan nicusan As vrea sa stiu cum trebuie facut un act aditional la CIM ref. pct [i]H.Durata muncii,[/i] -pentru a nu avea probleme cu ITM-ul, in urmatoarele situatii: ... (vezi toată discuția)
Program de lucru zxz19 zxz19 buna ziua este corect daca completez astfel CIM in ceea ce priveste durata muncii? (la repartizarea programului sa trec 8 ore zi sau doar ore zi?) H. ... (vezi toată discuția)
Program de lucru- pontaj elenamitrea elenamitrea Buna ziua , am persoana angajata cu norma intreaga conform CIM, adica 8h/zi, 40 h /saptamana, dar lucreaza astfel : marti 10 h, miercuri 10h, vineri 10 h ... (vezi toată discuția)