avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Cum obtin cartea tehnica a imobilului
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Cum obtin cartea tehnica a imobilului

In urma unor defectiuni la coloana de apa , am rugat vanzatorul blocului nou in care locuim sa ne dea cartea tehnica a imobilului .Vazand ca se eschiveaza am mers la inspectoratul de stat pentru constructii. Blocul nu figureaza declarat .
Ce putem face pentru a obtine cartea tehnica, daca exista?! Cum aflam cine este constructorul si ce material a folosit?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:31, 8 Ianuarie 2016
Solicitati in scris cu nr. de inregistrare/ data la vanzatorul blocului/ dezvoltator sa prezinte cartea tehnica a locatiei. Acesta are obligatia sa o ia completa de la constructor/ dezvoltator (inclusiv cu receptia finala facuta si cu avizul ISC).
Daca nu veti primi cartea tehnica completa puteti deschide actiune in instanta impotriva vanzatorului.
Blocul nu putea fi construit fara autorizatie de ctie. de la primarie. Puteti verifica la primarie conditiile in care s-a obtinut autorizatia de ctii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o nelămurire. la construirea unei case în regie proprie ... MariusValentin MariusValentin Am o nelămurire. La construirea unei case în regie proprie există obligatia de întocmire a cărții tehnice ? Si daca da ce ar trebui sa cuprindă ... (vezi toată discuția)
Cazan pe combustibil solid la bloc Martinet Martinet Buna ziua. Am nevoie de autorizatie de la primarie sau pompieri pentru functionarea cazanului de lemne? La un bloc de 3 etaje sub balcoanele (deschise) de ... (vezi toată discuția)
Autorizatie Adriana tanasoiu Adriana tanasoiu Buna ziua, Am construit in vara anului 2007 o casa insa nu am reusit sa obtin autorizatia. Am facut cadastru. Certificat de urbanism toate actele ce erau ... (vezi toată discuția)