avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Furt sau actiune indreptatita - recuperare masina ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Furt sau actiune indreptatita - recuperare masina instrainata fara contract de v-c

Buna ziua! In anul 2012 detineam un autoturism pe care, ulterior, l-am incredintat unei persoane de incredere ce se ocupa cu vanzarea de automobile, in scopul vanzarii masinii. Odata cu masina, i-am inmanat si documentele aferente (cartea si talonul). Acea persoana a vandut masina fara a ma cauta sa imi dea banii. In momentul cand l-am cautat pt a afla ce s-a intamplat cu masina, el era arestat, cum este si in momentul de fata. In tot acest timp am cautat masina pt ca, fiind pe numele meu, s-au adunat in jur de 50.000 de lei datorii la stat si trebuia sa o gasesc pt a o radia. De vreo 2 zile stiu unde se afla masina. Un avocat m-a sfatuit sa ma duc sa o iau pe platforma sau cu o a doua cheie si sa o duc la politie, dat fiind faptul ca masina inca se afla pe numele meu. Intrebarea mea este daca acest lucru reprezinta un furt deoarece nu doresc sa am probleme legale. Astept un raspuns cat mai curand. Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 8 Ianuarie 2016
Auraru_Stefan_Ionel, utilizator
Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 22:05, 16 Ianuarie 2016
Eu cred ca ar fi trebuit depusa plangere penala împotriva celui arestat dar cred ca ati ieșit din termen.

Puteți fi acuzat de furt dacă luați mașina
E complicata situația.
~ Conținut șters la cerere ~
Am depus plangeri atat la parchet cat si la sectia de politie si nu s-a luat nicio masura.

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.2 din Regulament
Ultima modificare: Duminică, 17 Ianuarie 2016
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Insistati sa va dea o solutie.
Masinile se pot vinde daca vanzatorul are tot ce i-ati dat.
E ca si cum e inselat cel care a cumparat.
E un posesor de buna credinta foarte probabil...

De radiat puteti gasi cale in justitie si daca nu aveti masina in posesie.
Am inteles, dar masina este pe numele meu, iar eu nu am semnat niciun contract de vanzare cumparare, primesc amenzi si platesc un impozit care nu mai este al meu; pot fi acuzat de furt daca cum iau masina o duc la politie?
Am de plata d-ului L.P 50.000 de lei din cauza acestor oameni.

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 si 2.14 din Regulament
Ultima modificare: Duminică, 17 Ianuarie 2016
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Cumparatorul masinii refuza sa isi treaca masina pe numele lui christianflorin christianflorin Buna ziua, am si eu o problema, am vandut acum 2 ani o masina unei persoane din aceelasi oras, fara contract de vanzare cumparare...mi-a dat banii i-am dat ... (vezi toată discuția)
Abuz - deposedare de masina cumparata cu chitanta de mana alina_gorgan alina_gorgan Buna ziua. As vrea sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: Am cumparat o masina de la o cunostinta ,fara acte, doar o hartie de mana pe care o are doar ... (vezi toată discuția)
Distrugere cultura lucerna- plangere penala? ionut123utu ionut123utu Buna seara. Am si eu o problema majora, un cetatean din acelasi sat cu mine, mi-a intors lucerna(mentionez ca am acte doveditoare ,titlu de propietate pe acel ... (vezi toată discuția)