Buna ziua! In anul 2012 detineam un autoturism pe care, ulterior, l-am incredintat unei persoane de incredere ce se ocupa cu vanzarea de automobile, in scopul vanzarii masinii. Odata cu masina, i-am inmanat si documentele aferente (cartea si talonul). Acea persoana a vandut masina fara a ma cauta sa imi dea banii. In momentul cand l-am cautat pt a afla ce s-a intamplat cu masina, el era arestat, cum este si in momentul de fata. In tot acest timp am cautat masina pt ca, fiind pe numele meu, s-au adunat in jur de 50.000 de lei datorii la stat si trebuia sa o gasesc pt a o radia. De vreo 2 zile stiu unde se afla masina. Un avocat m-a sfatuit sa ma duc sa o iau pe platforma sau cu o a doua cheie si sa o duc la politie, dat fiind faptul ca masina inca se afla pe numele meu. Intrebarea mea este daca acest lucru reprezinta un furt deoarece nu doresc sa am probleme legale. Astept un raspuns cat mai curand. Multumesc
Insistati sa va dea o solutie.
Masinile se pot vinde daca vanzatorul are tot ce i-ati dat.
E ca si cum e inselat cel care a cumparat.
E un posesor de buna credinta foarte probabil...
De radiat puteti gasi cale in justitie si daca nu aveti masina in posesie.
Am inteles, dar masina este pe numele meu, iar eu nu am semnat niciun contract de vanzare cumparare, primesc amenzi si platesc un impozit care nu mai este al meu; pot fi acuzat de furt daca cum iau masina o duc la politie?
Am de plata d-ului L.P 50.000 de lei din cauza acestor oameni.
Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 si 2.14 din Regulament