Nu,nu am primit nimc in scris.asta am incercat sa primesc,azi de la ei,ceva scris.ei au sediul mama in Bucuresti,am sunat la ei,dar nu am avut cu cine sa vb de la resurse umane,pana luni.In contract,la sectiunea"Alte clauze"este trecut ceva cu 90,dar nu mi mai amintesc exact cum e scris,acolo e specificat si zilele de preaviz in care sunt de 20 de zile chiar daca isi da el demisia sau daca ei il concediaza,tot de 20 de zile.
Nu am nimic,scris la mana in care ei ma anunta de concediere
Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.
Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.
Stati ca nu am inteles nimic,fara suparare :(
in contract la sectiunea "alte clauze"scrie urmat:
"1.perioada de proba este de 90 de zile calendaristice;
2.perioada de preaviz in cazul concedierii este de 20 zile lucratoare;
3.perioada de preaviz in cazul demisiei este de 20 zile lucrztoare;"
Asta stiu ca scrie in toate contractele chiar daca sunt pe perioada determinata sau nedeterminata.Mie mi au spus ca perioada de 3 luni a expirat si i-am intrebat cum adica?,daca contractul este pe perioada nedeterminata?E legal cum au facut ei?Adica s-au folosit de perioada aia de 90 zile sa ma dea afara,fara nimic in scris?fara sa ma anunte,in scris sau chiar verbal ca dupa 90 zile ma dau afara?
ce trebuie sa fac in cazul asta?
Cum trebuie sa actionez?Ei au respectat contractul?mi au spus ca nu am dreptul la preaviz.cum asa?
Perioada de preaviz
Raluci11
Buna, am o intrebare daca ma puteti lamuri. Eu am incheiat un contract de 4 ore dar practic lucrez 8 ore fiind platita ptr 8 ore. Acum mi-am dat demisia si ... (vezi toată discuția)