Buna ziua !
Legat de gestiune ambalajelor am urmatoarea intrebare:
1. in cazul unei firme care importa ,materie prima transportata in ambalaje reutilizabile (cutii plastic) care sunt in proprietatea furnizorului si se reintorc la acesta cu materie finita, aceste ambalaje se raporteaza? si daca da cum ma scad cu ele intrucat sunt exportate cu materia finita?
Dar:" introducere pe piaţa naţională a unui produs - înseamnă FURNIZAREA, de către o persoană juridică cu sediul în România pentru prima oară, a unui produs pentru distribuţie, consum sau utilizare pe piaţa naţională IN CURSUL UNEI ACTIVITATI COMERCIALE, în schimbul unei plăţi sau gratuit". Deci daca eu achizitionez navete de plastic si le utilizez intern, ca sa-mi transport marfa sau sa manipulez marfa intre diferite compartimente ale propriei mele societati, trebuie sa declar aceste navete de plastic? Am scris cu majuscule pt a accentua notiunile care sunt discutabile din punctul meu de vedere. navetele fiind niste produse ,obligatia nu-i revine producatorului acestor navete?
In cazul dvs.:
Podusul ambalat care se furnizeaza pentru prima oara este painea
Aceasta, pe langa ambalajele primare, secundare (daca este cazul) mai are si ambalaj de transport care este naveta. Daca naveta se foloseste in interiorul unitatii nu e cazul sa o declarati (pentru ca nu a fost pus pe piata inca produsul) dar daca naveta umpluta cu paine ajunge la magazin, naveta e ambalaj de transport si trebuie declarat. Referitor la producatorii de ambalaje,doar producatorii de ambalaje de desfacere au obligatia declararii acestora si si in cazul acesta exista o exceptie.
Ok. Am inteles. dar in cazul in care magazinul de desfacere al painii apartine tot producatorului, transportul painii pana la punerea pe piata adica vanzarea efectiva, nu se poate considera un circuit intern al navetelor, fara a fi obligatorie raportarea lor?
Vedeti, fiecare caz trebuie analizat in parte in functie de specific. Daca imi prezentati complet cazul va spuneam din prima ca nu trebuie declarate. Asa am facut tot felul de supozitii.