avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nu vrea sa facem contract de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nu vrea sa facem contract de vanzare cumparare

Buna ziua , am facut schimb de masini cu un baiat , el mi-a dat o masina care de fapt el nu avea nici un act de proprietate pe ea , in cele din urma am gasit proprietarii si am facut contract de vanzare cumparare. La masina pe care i-am dat-o nu vrea sa-i mai fac contract de vanzare cumparare si toate amenzile zi taxele sunt la mine la primarie, mentionez ca nu sunt proprietar in acte, am doar contract de vanzare cumparare, ce as putea sa fac sa o radiez sau sa o scot de la mine de la primarie de la financiar in cazul in care el nu vrea sa-i fac contract de vanzare cumparare, mentionez ca am cartea masinii la mine nu i-am dat-o.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:24, 8 Ianuarie 2016
Daca ati radiat masina de la taxe si impozite urmeaza sa o radiati si din evidentele politiei . Daca nu ati facut nici un demers, actionati in instanta pentru pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act de vanzare cumparare .
cazacuioana a scris:


urmeaza sa o radiati si din evidentele politiei .


Cererea de radiere a vehiculelor la politie ,este cerere irevocabila,si are drept consecinta restrictionarea dreptului de circulatie a bunului mobil pe drumurile publice
@sabinescualex
Initial,notificati oficial detinatorul vehiculului cu obligatia incheierii formalitatilor legale de tranzactionare bun mobil,sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Daca detinatorul vehiculului nu intelege sa raspunda la notificare in termenul notificat,
desfasurati procedura prin mediator
Daca detinatorul vehiculului,nu isi asuma responsabilitatea incheierii formalitatilor legale de tranzactionare bun mobil,ramane varianta solutionarii in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere masina de la politie arni83 arni83 Buna ziua, In luna septembrie 2015 am vandut o (epava -masina catalogata ca dauna totala) catre o persoana din iasi. Am facut contract de vanzare - cumparare ... (vezi toată discuția)
Masina " vanduta" fara acte ChristianAndreea ChristianAndreea Buna ziua ! Tatal meu a \"vandut\"masina personala in anul 2013, fara a face acte de vanzare_ cumparare, la momentul respectiv, deoarece domnul care a cumparat ... (vezi toată discuția)
Amenda mașină vanduta Petru-Calin Petru-Calin In luna iunie 2018 am vândut o masina, urmând a face contractul de vânzare cumpărare. Respectivul nu a mai răspuns la telefon eu rămânând doar cu o ... (vezi toată discuția)