avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pacalit de sotie. E copilul altuia.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pacalit de sotie. E copilul altuia.

Am avut o sotie timp de 1 an. Am divortat am platit pensie 9 ani. Copilul are acuma 10 ani. Femeia mi-a aruncat in fata ca nici macar nu e copilul meu. Am vazut-o cu un alt tip iar copilul semana perfect pe el. Perfect.

Ce pot face? Eu am recunoscut ca e copilul meu :( pot sa-l reneg?

Conf. art. 430 NCC , Sotul mamei poate introduce actiune in tagada paternitatii in termen de 3 ani care curge de la data cand tatal a cunoscut ca este prezumat tata al copilului , fie de la o data ulterioara, cand a aflat ca prezumtia nu corespunde realitatii.
Mergeti la un cabinet de avocatura pentru depunerea actiunii.
Deci poate aduce martori ca mi-ar fi spus, ca stiam? poate sa minta? si atunci dau si 2700 lei pe testul ADN aiurea sau cum se iau in considerare acei 3 ani? mia aruncat-o in fata...fara martori, fara nimic. normal ca isi va lua avocat si va tacea.

acel tip semana 100% pe copil, zici ca erau clonati
Doar prin proces puteți afla adevărul.
Poi s-au scurs mai mult de 3 ani...
noul cod civil nu va e aplicabil, copilul fiind nascut pe vechiul cod al familiei si potrivit acestei legi, dreptul dvs la actiune e prescris.
Daca e copil nascut in casatorie, mi-e teama ca nu puteti face nimic cel putin in privinta paternitatii.
Copilul poate tagadui paternitatea pana la 3 ani dupa majorat.

Alte discuții în legătură

Divort cu minor, alt tata decat sotul mamei dana211 dana211 BUNA SEARA ! fratele meu se afla in divort cu sotia si disputa custodia unui minor pe care fratele l-a crescut de mic si de ceva vreme a aflat ca nu ... (vezi toată discuția)
Paternitate someone someone Buna! Am si eu o problema. Un prieten are un copil cu o tanara, ce nu era inca divortata in momentul conceptiei. Copilul s-a nascut pe parcursul procesului de ... (vezi toată discuția)
Schimbare paternitate ContSters77134 ContSters77134 Buna ziua, Am nevoie de un sfat. Am un copil nascut in noiembrie 2008, tatal biologic fiind din afara casatoriei, la nastere copilul a primit totusi numele ... (vezi toată discuția)