Am avut o sotie timp de 1 an. Am divortat am platit pensie 9 ani. Copilul are acuma 10 ani. Femeia mi-a aruncat in fata ca nici macar nu e copilul meu. Am vazut-o cu un alt tip iar copilul semana perfect pe el. Perfect.
Ce pot face? Eu am recunoscut ca e copilul meu :( pot sa-l reneg?
Conf. art. 430 NCC , Sotul mamei poate introduce actiune in tagada paternitatii in termen de 3 ani care curge de la data cand tatal a cunoscut ca este prezumat tata al copilului , fie de la o data ulterioara, cand a aflat ca prezumtia nu corespunde realitatii.
Mergeti la un cabinet de avocatura pentru depunerea actiunii.
Deci poate aduce martori ca mi-ar fi spus, ca stiam? poate sa minta? si atunci dau si 2700 lei pe testul ADN aiurea sau cum se iau in considerare acei 3 ani? mia aruncat-o in fata...fara martori, fara nimic. normal ca isi va lua avocat si va tacea.
acel tip semana 100% pe copil, zici ca erau clonati
noul cod civil nu va e aplicabil, copilul fiind nascut pe vechiul cod al familiei si potrivit acestei legi, dreptul dvs la actiune e prescris.
Daca e copil nascut in casatorie, mi-e teama ca nu puteti face nimic cel putin in privinta paternitatii.
Copilul poate tagadui paternitatea pana la 3 ani dupa majorat.
Paternitate
someone
Buna! Am si eu o problema.
Un prieten are un copil cu o tanara, ce nu era inca divortata in momentul conceptiei. Copilul s-a nascut pe parcursul procesului de ... (vezi toată discuția)